Succén fortsätter för HV:s nyförvärv

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

JÖNKÖPING. Etta i HV71:s tacklingsliga, tvåa i interna plus/minus-ligan och två matchavgörande mål.

Succén fortsätter för Andreas Borgman – som har fått dra ner på överkroppsträningen.

– Jag är lite avstängd där. Jag får inte köra så mycket bänkpress nuförtiden, säger 93-kilosbacken.

Andreas Borgman gör sin första SHL-säsong – och 21-åringen har imponerat stort. Han har gjort två matchavgörande mål, ligger tvåa i HV71:s plus/minus-liga (+10) och tacklas mest i laget (30), men hans framfart förvånar inte tränaren Johan Lindbom.

– Vi visste att han var så här bra. Vi följde honom tidigt i fjol. Han är en modern tvåvägsback, med bra fart och som är bra i bänkpress, säger HV71-tränaren.

Borgman ler brett när han får beröm för sitt bänkpressande.

– Jag slår honom (Lindbom) i alla fall. Hyfsat bra är man, men jag är lite avstängd där. Jag får inte köra så mycket bänk nuförtiden, säger han.

Är det uttalat att du inte ska köra bänkpress?

– Egentligen inte, men det är inget jag behöver fokusera på i gymmet. Det finns kanske andra som behöver bänka mer än mig. Att det är individuellt anpassat är bra, säger Borgman.

”Har gått trögt”

21-åringen kom till HV71 inför den här säsongen från Västerås. Ett lag som var topptippat men som inte motsvarade förväntningarna.

– Det var rätt tufft emellanåt när vi torskade många matcher i rad. Det var mycket press utifrån, och vi fick inte riktigt till det, säger Borgman, som tror att han kan ha nytta av fjolårssäsongen i framtiden.

– Den situationen hamnar man säkert i fler gånger. Att få lära sig hantera det är nyttigt. I hockey är det mycket mentalt, och att stå emot pressen och prestera bra ändå är något man måste klara av, säger Borgman, som visade vägen mot Karlskrona med sitt 1-0-mål.

För KHK är det tyngre just nu. De har bara gjort två mål på de sex senaste matcherna.

– Det har gått lite trögt, men det gör det ibland. Vi får väl åka hem och träna på att sätta dit pucken, säger backen Henrik Nilsson.