"Det är rekordsnabbt"

Planen för SHL-nykomlingens arenautbyggnad redan klar

HOCKEY

Avancemanget till SHL betyder också krav på arenan för Karlskrona HK. En plan om utbyggnad som redan är klar.

– Det är rekordsnabbt, säger kommunalrådets Patrik Hansson (S) till BLT.

När Karlskrona säkrade uppflyttningen till SHL påbörjade ett arbete om att forma laget.

Och ett annat om att forma arenan till SHL-mässig efter att ligan satt upp vissa krav.

Dessa krav ska nu vara på väg att bli uppfyllda då kommunen ihop med SHL och svenska ishockeyförbundet satt upp en plan för ombyggnaden av Arena Karlskrona.

– SHL är medvetna om att vi inte blir färdiga till säsongsstart, men beskedet var att vi måste komma igång nu om det ska bli någon licens, säger kommunalrådets Patrik Hansson (S)t ill BLT.

Kommunen hade helst av allt väntat med utbyggnaden ett år men det var inte möjligt om Karlskrona skulle få spela i SHL. Därför har ärendet haft högsta prioritet. 5 maj går ärendet till kommunstyrelsen och 21 maj ska det landa i fullmäktige.

– Det är rekordsnabbt, säger Patrik Hansson.

Beräknas kosta 55 miljoner

Ombyggnaden kommer att ske i två etapper. Den större delen på cirka 30 miljoner kronor kommer kommunen att bekosta men den andra delen som handlar om entré och restaurang, som beräknas gå på drygt 25 miljoner, får KHK vara med och bekosta.

– Det som rör själva rinken, som att byta ut sarg och belysning, ska absolut vara klart. Men läktartillbyggnaden, entrén och omklädningsrummen hinner inte färdigställas utan får ske successivt under hösten, säger Carl-Martin Lanér, chef för drift- och servicenämnden till BLT.