Trio kan missa SHL-nykomlingens premiär

Mardrömmen på lägret: Tre spelare skadade sig

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

SHL-premiären är drygt två veckor bort.

Därför blev Karlskronas träningsläger i Schweiz rena mardrömmen. John Henrion, Slava Trukhno och Jimmy Andersson åker hem skadade.

– Det är någon form av skada på överkroppen på alla tre, säger Pelle Hånberg till Kvällsposten.

"Vi kommer vara djävulskt jobbiga"

Ett fem dagars träningsläger i Schweiz är över för Karlskrona HK.

Det blev dock en bitter avslutning på lägret.

SHL-nykomlingen fick trion John Henrion, Slava Trukhno och Jimmy Andersson skadade i förlustmatchen (2–1) mot Lausanne och de kan nu missa SHL-premiären som är 16 dagar bort.

– Men jag kan inte uttala mig om hur allvarligt det är. Det är dock inget som är brutit. Det är någon form av skada på överkroppen på alla tre, sånt som händer i en hockeymatch, säger tränaren Pelle Hånberg till Kvällsposten.

"Vår läkare ska kolla på det"

Samtliga är dock med på resan hem igen och Karlskronas naprapat Tommy Olsson gjorde en första undersökning, men måste få hjälp av en läkare för att kunna veta hur länge trion blir borta.

– Eftersom jag inte vet vad det handlar om är det svårt att uttala sig. Vår läkare ska kolla på det lite närmare. Det blir nog på måndag förmiddag, säger Hånberg.

Karlskrona ställs i SHL-premiären mot Färjestad på hemmais och förutom att få tillbaka den skadade trion har Hånberg klart för sig vad som behöver förbättras fram till 16 september.

– Vi måste gnugga vårt powerplay-spel. Det är det stora. Vi har egentligen inte tränat powerplay alls, säger han.

"Vi kommer vara djävulskt jobbiga"