”Jag kan ju inte sluta brinna”

Hjälplöst sist i tabellen – Hånberg om den blytunga tiden

HOCKEY

Hjälplöst sist i tabellen förlusterna radas upp.

Tränaren Pelle Hånberg berättar om den blytunga tiden som SHL-debutant.

– Jag kan ju inte sluta brinna, säger Karlskronatränaren efter 3–4 mot Djurgården.

Foto: Bildbyrån
Pelle Hånberg.

Inför säsongen höjde Karlskrona själva ett varningens finger för att de kan skrälla i sin debutsäsong i SHL.

Men efter 33 omgångar har knappast något talat om skräll.

Långt ifrån.

Bara en (!) trepoängare och totalt 28 förluster är Karlskrona en slagpåse i SHL och ett av ligans sämsta lag någonsin.

Upp till säker mark skiljer det 24 poäng och allt pekar på att klubben får rädda nytt kontrakt via kval.

Mot Djurgården på Hovet på torsdagskvällen gjorde Karlskrona dock en stark insats när de hämtade upp 0–4 till 3–4 i den sista perioden och var bara en stolpträff från en kvittering.

Men det slutade med den tionde raka förlusten och efteråt pratar tränaren Pelle Hånberg om den tuffa tiden och hur det känns att rada upp förlust på förlust.

”Finns ett mål – en vision”

– Jag håller humöret och orken uppe. Det finns ett mål, en vision, som vi jobbar för. Vi vet vad vi vill. Det är klart att ingen ville hamna i den här situationen, men vi vet spelreglerna och hur tabellen är utformad. Jag har inte svårt med det alls, säger Hånberg som syftar på säsongens målsättning att hänga kvar i SHL.

Och trots alla förlusterna är det i slutändan en kvalserie i bäst av sju mot hockeyallsvenskans tabelletta som avgör ödet.

– Jag brinner för det här fortfarande. Det här älskar vi. Vi kan inte deppa ihop för att vi förlorar. Det är de sista matcherna som kommer avgöra.

– Jag ser bara att vi står i omklädningsrummet och firar att vi spelar i SHL nästa år. Det är min bild som jag bär med mig varje dag, fortsätter Hånberg.

”Överraskad att vi inte tagit mer poäng ”

Känner spelarna så också?

– Det tror jag. De är idrottsmän och idrottsmän vill alltid vinna. Just nu vill alla killar spelar i SHL. Det är ingen som vill gå ner och spela i allsvenskan.

Är du förvånad att ni radat upp så många förluster?

– Jag är överraskad att vi inte tagit mer poäng jämfört med vad vi trodde innan säsongen. Vi har blivit det laget som är nära, men ändå inte fått med oss poängen. Flera andra lag har också spelat på oss, men fått med sig poängen, menar Hånberg och avslutar:

– Det här är min uppgift, det jag brinner för. Jag kan inte sluta brinna.