Tog andra trepoängaren efter Guters straffmål

HOCKEY

Brynäs åkte på fjärde raka förlusten mot Karlskrona.

SHL-jumbon tog säsongens andra trepoängare efter Mattias Guters straffmål.

– Det är lite tur, men det ska man väl också ha, säger straffhjälten.

Brynäs har stora skadeproblem, speciellt på backsidan. Anssi Salmela och Simon Bertilsson var skadade sedan tidigare och mot Karlskrona fick laget även klara sig utan sjuka Lukas Kilström och Jörgen Sundqvist.

Det gav 18-åringa juniorerna Lucas Carlsson och Marcus Ersson chansen. Även 17-årige Jesper Boqvist fick göra SHL-debut.

Och det var Brynäs som öppnade bäst på bortaplan mot SHL-jumbon. Petr Vrana gav laget ledningen i powerplay efter tre och en halv minut. Brynäs hade det mesta av spelet i den första perioden, men två och en halv minut före paus kunde Alexander Bergström kvittera.

Starkbaum nära att rädda

Målskytten ökade sedan på till 2-1 i början av den andra perioden. Lucas Carlsson kvitterade med sitt första mål den här säsongen, men det var Karlskrona som skulle få det sista ordet.

Mattias Guter kom fri och domaren blåste straff efter att Karlskronaspelaren fått ett klubba slängd framför sig. Guter, som är hundraprocentig på straffar under ordinarie tid, tog själv hand om straffen och satte 3-2 efter att pucken gått mellan benen på Berhard Starkbaum.

– Det är straff, jag lägger den på sidan och är förbi och blir fälld så jag tycker att den är korrekt. Jag ville hitta luckan mellan benen och hade lite tur där, men det ska man väl ha ibland också, säger Guter.

”Behöver hitta en väg tillbaka”

För Karlskrona var det andra trepoängaren den här säsongen. Den senaste kom för fyra månader sedan.

– Efterlängtat med tre poäng, väldigt skönt för laget och fansen. I första perioden är vi inte bra, det är slarvigt. Vi hade sagt att vi skulle gå ut hårt och köra, men det var nästa motsatsen. Vi har 1-1 inför andra och det är positivt för oss. Andra är lite bättre och i tredje ville igen riktigt ge bort nåot men vi lyckas få in en puck. Det är jätteviktigt för självförtroendet, säger Guter.

För Brynäs var det tyngre. Laget åkte på sin fjärde raka förlust.

FAKTA

Karlskrona–Brynäs 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (3.27) Petr Vrana (Nicholas Johnson, Greg Scott) spel fem mot fyra, 1–1 (17.24) Alexander Bergström.

Andra perioden: 2–1 (3.32) Alexander Bergström (Anton Grundel), 2–2 (10.07) Lucas Carlsson (Jesper Ollas, Pathrik Westerholm).

Tredje perioden: 3–2 (11.23) Mattias Guter str.

Skott: 17–21 (3–4, 11–7, 3–10).

Utv, Karlskrona: 4x2. Brynäs: 4x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad och Daniel Winge, Leksand.

Publik: 3 131.

Alexander Bergström, Karlskrona. Låg bakom det mesta i hemmalaget, bland annat med två mål.

Mattias Guter, Karlskrona. Fixade en straff, tog hand om den själv och gjorde inget misstag.

Pathrik Westerholm, Brynäs. Låg bakom mycket av Brynäs spel.

Jesper Boqvist, Brynäs. 17-årige SHL-debutanten fick mycket förtroende och tog för sig.

Johan Holmqvist, Karlskrona. Stabil i målet.

Matchens målvakt: Johan Holmqvist, Karskrona. Fick sista ordet mot sitt gamla lag.

Matchen:

Domarna:

ARTIKELN HANDLAR OM