Situationen startade ordkrig – stängs av

Marcus Paulsson staffas av Disciplinnämnden

HOCKEY

Han ska ha blivit kallad "jävla hora" och hämnades genom ett tilltag på Janos Hari – som satt i båset.

Nu stängs Marcus Paulsson, 32, av i två matcher och får böta 25 000 kronor.

– Det är bara att acceptera domen, men det är fegt att inte han (Hari) kan stå för vad han har sagt, säger Karlskronas sportchef Micke Sundlöv.

Situationen blev omdiskuterad.

Karlskronastjärnan Marcus Paulsson fick, till synes, en bentackling och blev liggandes på isen i smärtor.

Då åkte Leksands Janos Hari fram till Paulsson och enligt Karlskronatränaren Pelle Hånberg ska leksingen ha vrålat "fruktansvärda saker", bland annat "jävla hora", till Paulsson.

Bad om ursäkt

Karlskronaspelaren reste sig senare upp och skulle åka och byta.

Men när han passerade motståndarbåset valde han att sticka in sin klubba och drämma till Hari.

– Det jag gör är absolut inte okej, jag vill verkligen understryka det. Jag ber verkligen om ursäkt, sa Paulsson bland annat till Sportbladet efteråt.

– Men jag vill också förklara varför jag gjorde det. Jag fick en smäll, skadade mig och blev liggande. Då kommer en viss spelare fram och skriker förnedrande saker till mig, fortsatte han.

Paulsson blev utvisad i två minuter för slashing, men situationen plockades upp av SHL:s referensgrupp i efterhand, skickades till Disciplinnämnden – som väljer att straffa Karlskronastjärnan.

"Inte okej någonstans"

Paulsson stängs av i två matcher och får 25 000 kronor i böter.

Karlskronas sportchef, Micke Sundlöv, berättar att klubben accepterar domen men han är besviken på Janos Haris beteende.

– Det är bara att acceptera domen. Det Paulsson gjorde är inget vi står för, men det har kommit en förklaring till varför han gjorde det.

– Jag hoppas att någon tar tag i den förklaringen. Den föreningen han spelar för eller någon annan. Jag förstår att det kan bara hetsigt på isen, men att använda de orden är inte okej någonstans. Det är grova ord och precis vad en riksdagsman nyligen fick lämna sitt uppdrag för, fortsätter Sundlöv.

Janos Hari kort till Sportbladet om domen:

– Det låter väl vettigt.