’Snodde’ Jihdes tofflor – och skadade ryggen

Grabriel Karlsson om olyckan: ”Behöver massage nu”

HOCKEY

Leksandskaptenen Gabriel Karlsson lånade programledaren Niklas Jihdes badtofflor och tog sig in på isen.

Då halkade han, landade illa – och skadade ryggen.

– Det kändes ordentligt. Jag behöver några vändor på massagebordet nu, säger Karlsson till Sportbladet.

Leksand krossade Malmö med hela 6–0 på bortaplan och gick upp i serieledning.

Den tillresta klacken stannade kvar långt efter slutsignalen, och efter att Lif-spelarna varit inne i omklädningsrummet och vänt tog de sig tillbaka in på isen för att fira med fansen.

Lagkaptenen Gabriel Karlsson ville dock inte ge sig ut utan någonting på fötterna och bad om att få låna badtofflorna som tillhörde Niklas Jihde, programledare i Viasat.

”Stod där och snackade”

– Han och Håkan Södergren stod där och snackade, och Niklas sa att det var okej att jag lånade dem, säger Karlsson till Sportbladet.

Efter en stunds firande stegade leksingen tillbaka mot båset – då han plötsligt föll baklänges och slog sig illa.

– Det kändes ordentligt, kan jag säga. Det gjorde riktigt ont. Klacken skrek ”två minuter för diving” på mig, men jag tycker att Jihde borde ha blivit utvisad, de där tofflorna var inte bra slipade, säger Karlsson med ett skratt.

Den 32-årige centern grimaserade när han kom av isen, tog sig för ryggen och såg ut att ha riktigt ont. Men någon fara för kommande matcher ska det inte vara.

”Behöver massage nu”

Tog du dig upp ur sängen i morse?

– Haha! Ja, det gjorde jag. Som sagt, det kändes ordentligt, men som hockeyspelare har man ju fått sig några kyssar. Jag behöver ett par vändor på massagebordet nu, men sedan är det bara att köra.

Gabriel Karlsson var inte ensam om att riva ner skratt från Leksandsklacken efter matchen.

17-årige supertalangen Jacob de la Rose snodde åt sig Niklas Jihdes skridskor och imiterade programledarens karaktäristiska intervjuer på isen.

– Han är för rolig, Jacob, haha! Det var riktigt kul det han gjorde. Man är ju på gott humör och vill fira när man har gjort en så bra match som vi gjorde, säger Karlsson, som tror att Leksand har någonting stort på gång den här säsongen.

– Det har sett väldigt bra ut så här långt och vårt självförtroende är riktigt starkt just nu. Vårt mål är att ta oss till kvalserien och i slutändan gå upp i elitserien, det är ingenting att hymla om.

ARTIKELN HANDLAR OM