Salos dröm: Ha kvar stjärnduon

”Behåller vi stommen är vi ett lag för toppen”

HOCKEY

Hyllade sportchefen Tommy Salo har en plan.

Oscar Alsenfelt och Filip Forsberg måste följa med Leksand till elitserien. 

– Behåller vi stommen i truppen är vi ett lag för toppen, säger Salo till Sportbladet.

Oscar Alsenfelt, 25, är Leksands succémålvakt. Skåningen har spikat igen för klubben under kvalserien och en av lagets viktigaste spelare.

– Det handlar ju mycket om vad Modo (Alsenfelt är inlånad från Modo) vill, men först och främst om vad Oscar vill. Vi vill gärna behålla honom, säger sportchefen Tommy Salo.

”Shit jag vet inte”

Men själv vet Alsenfelt inte om han blir kvar i Dalarna.

– Shit, jag vet faktiskt inte. Jag vet inte hur många gånger jag fått den frågan. Det är ingen ja- eller nejfråga. För jag har inte fått något på bordet, vet inte ens om de vill ha mig.

Salo säger att han absolut vill behålla dig. Hur känns det?

– Sa han det? Ja, det känns ju jättekul. Men jag litar inte på dig, jag vill att han ska säga det till mig först. Men det är kul och inspirerande om de vill ha mig kvar. 

Supertalangen Filip Forsberg, 18, är ytterligare en viktig pjäs som Timmy Salo kämpar hårt för att förmå stanna kvar.

– Filip blir bättre för varje år. Han är vår centrala spelare och vi hoppas få låna honom ett år till (från Washington Capitals).

Tror på topplacering

Du har tidigare sagt att han behöver ett år till i Sverige innan han är helt redo för NHL.

– Så är det absolut. Det är ändå en viss nivåskillnad mellan allsvenskan och NHL. Han är ung, har det mesta framför sig och vi vill ha kvar honom ett år till.

Forsberg själv hade svårt att fokusera på framtiden när Sportbladet får tag på honom mitt under det galna segerfirandet på isen.

– Jag vet inte vad som händer. Det är kul att Tommy vill ha mig kvar, men jag kan inte prata om det så tätt inpå avancemanget.

Tommy Salos är helt säker på att den nuvarande truppen håller för en topplacering i elitserien nästa säsong. Fokus ligger på att få nyckelspelarna att stanna kvar.

– Så kommer det att bli. Vi tänker jobba utifrån spelarna vi har, säger han.