Salo slår ifrån sig efter kritiken

”Jobbar för Leksand - punkt slut”

Foto: BILDBYRÅN
Tommy Salo.
HOCKEY

Jacob De la Roses, 18, tilltänkta övergång till Nordamerika och OHL som stoppats av Leksand har orsakat en större känslostorm.

Sportchefen Tommy Salo har kallats lögnare, men nu slår han ifrån sig.

– Jag jobbar för LIF, punkt slut, säger han till DT.se.

Jakob De la Rose

Forwardstalangen Jacob de la Rose valdes i andrarundan i årets NHL-draft av Montreal Canadiens, och NHL-klubben meddelade att man redan i höst vill ha över svensken för att han ska acklimatisera sig i nordamerikansk hockey.

De la Rose har tidigare förklarat att han hellre åker över till Kanada och spel i OHL med Windsor Spitfire  - som tingade honom i CHL-draften - än att riskera minimal istid i Leksand kommande säsong. Men dalaklubben var inte villig att släppa 18-åringen eftersom han står under kontrakt ett år till.

Kallades lögnare

Det fick Spitfires general manager, Warren Rychel, att gå i taket och rikta skarp kritik mot Leksands sportchef Tommy Salo.

– Han har svikit tre parter. Grabben och hans familj, Montreal Canadiens och Windsor Spitfire, säger Rychel till The Windsor Star.

– Jag trodde att han skulle komma, till 99 procent. Det är olyckligt att Salo ljugit. Jag är väldigt besviken och frustrerad. Grabben vill spela här och skulle utvecklas mycket bättre hos oss.

Salo: ”Inte gjort något fel”

Efter påhoppen och anklagelserna mot Salo har sportchefen nu uttalat sig i DT, där han slår ifrån sig:

– Det är tråkigt att bli kallad lögnare när du vet att du inte gjort något fel, säger Tommy Salo.

Sportchefen har ”överhuvudtaget aldrig talat med mannen (Warren Rychel) i fråga” och menar vidare att han ser till Leksands bästa i första hand.

– Jag jobbar för LIF, punkt slut. Har inget eget ego att tillfredsställa. Sedan försöker jag även se till vad som är bäst för spelarens utveckling, säger Tommy Salo.

Och enligt Salo har SHL-klubben inte gjort något fel då man vill behålla De la Rose i Sverige ytterligare en säsong.

”Lyssnar för mycket på agenter”

– Jag har hört mig för med både Svenska Ishockeyförbundet och det internationella. Jacob är vår spelare, och självklart är det mer utvecklande att spela i SHL än i en juniorliga i Nordamerika.

Att De la Rose hade en undanskymd roll i fjärdekedjan i vårens kvalserie betyder inte att han är bortprioriterad i laguttagningen inför elitseriecomebacken, antyder Tommy Salo.

Hur ser du på agenteras roll en sån här gång?

– Ibland kan jag tycka att killarna lyssnar för mycket på agenter. Rådgivningen är inte alltid den bästa.

ARTIKELN HANDLAR OM