”Det här var den sista pusselbiten”

Leksands värvar kanadensare

HOCKEY

Ryan Russell, 26.

Det är Leksands senaste forwardsvärvning inför kommande SHL-säsong.

– Det härvar den sista pusselbiten till lagbygget för ett tag, säger sportchefen Tommy Salo i ett pressmeddelande.

Leksand har gjort sitt åttonde nyförvärv inför comebacken i Sveriges högsta serie. Dalaklubben har skrivit kontrakt med kanadensaren Ryan Russell, ett avtal som sträcker sig över kommande säsong.

Den senaste säsongen spelade 26-åringen i AHL, men har tidigare erfarenhet från NHL där han gjorde 41 matcher för Columbus Blue Jackets.

– Ryan har bra skridskoteknik och är riktigt jobbig att möta med sin ettriga spelstil. En ung och hungrig kille som jag hoppas kommer utvecklas bra hos oss och förhoppningsvis bidra med en energi och poäng, säger LIF:s sportchef Tommy Salo i ett pressmeddelande.

Hoppas behålla Forsberg

– Ryan var den sista pusselbiten till lagbygget för ett tag, det enda jag önskar just nu är att få behålla Filip Forsberg i truppen så tycker jag vi har en riktigt spännande höst att se fram mot, säger Salo.

Leksand har tidigare gjort klart med målvakterna Oscar Alsenfelt, 25, och Joel Gistedt, 25. Dalalaget har även hämtat in Tom Linder, 27, och Dan Spang, 29, på backsidan, Jens Jakobs, 28, och Matt Fornataro, 27, på forwardssidan, samt centern Mikael Johansson, 27.