”Det är beklämmande”

Leksands fans besvikna på AIK – lämnar tillbaka biljetter

HOCKEY

Leksands fans har tröttnat på AIK:s behandling.

I besvikelse lämnar Superstars tillbaka sina biljetter till mötet på Hovet nästa onsdag.

– Att bara sälja 150 biljetter är beklämmande, säger Superstars ordförande Torbjörn Olsson till Dalarnas Tidningar.

Det hela började med att Superstars reagerade på att Leksandsfansen bara tilldelades 150 biljetter till mötet i Globen på annandag jul.

Enligt DT har AIK:s behandling av bortafansen gjort att intresset bland leksingarna svalnat för den match som spelas den 16 oktober på Hovet.

Superstars väljer nu att inte vara mellanhand och sälja de 150 biljetter som de tilldelats.

”Känner sig inte välkomna”

”Det är många som hör av sig till oss och frågar om biljetter till matchen mot AIK borta den 16/10. Vi ska få 150 biljetter som går att bokas via en hemlig länk, en länk som vi i skrivande stund ännu inte fått. När/om vi får den kommer vi dock att kontakta AIK och säga att det är fritt fram för dem att sälja dessa biljetter till allmänheten istället”, skriver Superstars på sin hemsida.

”Detta gör vi då vi inte tror att leksingar är intresserade av att åka till Hovet och gästa AIK, då de jobbar på ett sätt vi inte står bakom, och som vi tycker inte främjar positiv supporterkultur. Vi tror att leksingar i allmänhet inte känner sig välkomna på deras evenemang och därför väljer vi att inte ta oss organiserat till arenan”.

”Hockeyn har problem”

Ordförande Torbjörn Olsson vidareutvecklar beslutet för DT:

– Att bara sälja 150 biljetter är beklämmande. Det är helt enligt SHL:s regler, men jag tycker att 10 procent av arenans kapacitet vore rimligare. Hockeyn har problem med publiksiffrorna och att agera så här är farligt – utan dem som skapar drag och har lidelse för sin klubb så står man där själv till slut.