Tre nordamerikaner klara för Leksand

Himelfarb och brödrapar ansluter

1 av 2
Jack Connolly anländer – med sin bror.
HOCKEY

Leksand presenterar tre nyförvärv:

Eric Himelfarb, Linköping, och bröderna Jack och Chris Connolly.

– Jack har verkligen trivts i Sverige och jag längtar efter att få uppleva Leksand, säger Chris i ett pressmeddelande.

Hockeysäsongen är över – men nu tar silly season fart på allvar. Leksand, som åkte ut i play in, presenterar tre nyförvärv på en och samma gång.

Eric Himelfarb, 31, närmast från Linköping, gjorde 28 poäng den gångna säsongen. Kanadensaren kom till svensk hockey och Rögle inför 2010-11 och Leksand blir hans tredje klubb i Sverige.

– Eric har varit i Sverige i tre år nu och har lärt sig hur svensk hockey fungerar. Jag tror att han kommer passa in bra i vår trupp och förvalta ett stort förtroende på ett bra sätt, säger sportchefen Tommy Salo i ett pressmeddelande.

Lagkamrat med Ersberg

De andra två värvningarna är ett amerikanskt brödrapar. Jack Connolly, 24, gick till SM-final med Färjestad men har nu signat för Leksand. Jack får sällskap av sin bror Chris Connolly, 26, senast i tyska Iserlohn där Chris för övrigt var lagkamrat med HV-förvärvet Erik Ersberg.

– De är två spelskickliga forwards som är bra med puck. De är snabba på skridskorna och har ett fint spelsinne. Precis som med Himelfarb ser jag här spelare som kommer få ett stort förtroende i vinter, säger Salo.

28 poäng

Jack Connolly gjorde 28 poäng för Färjestad medan Chris stod för 20 poäng på 28 matcher i tyska ligan. Jack är center medan Chris är ytterforward.

– Jag är väldigt förväntansfull över att få spela i Leksands IF med Jack nästa säsong. Vi är båda mycket tacksamma för att klubben ger oss den här möjligheten. Det har länge varit vår dröm att få spela tillsammans och nu får vi äntligen chansen. Jack har verkligen trivts i Sverige och jag längtar efter att få uppleva Leksand, säger Chris Connolly i pressmeddelandet.

SILLY-LÄGET I ALLA TOLV SHL-LAGEN! KLICKA HÄR!