Leksand krossade rivalen i genrepet

Foto: TT
HOCKEY

SHL tvingade Leksand att göra om hans kontrakt.

Men väl på plats i Leksand imponerar Veli-Matti Savinainen.

I genrepet mot Mora gjorde han två mål i 7-0-krossen.

Foto: TT
Veli-Matti Savinainen.

Veli-Matti Savinainen, 28, är Tommy Salos sista pusselbit inför årets säsong. Men övergången blev mycket omdiskuterad då det uppdagades att det fanns en out-klausul till KHL under pågående säsong.

Men efter att SHL:s sportchef Johan Hemlin granskat avtalet fick Tommy Salo backa, sådana korttidskontrakt är inte tillåtna. Den finske tvåvägsforwarden gick med på en ändring och allt löste sig inom ett par dagar:

– Allt är ordnat och klart, sa Salo till DT.

Något som sportchefen ska vara glad för. Mot Örebro i debuten gjorde han mål direkt och i SHL-genrepet mot lokalrivalen Mora gjorde Veli-Matti Savinainen dubbla mål i 7-0-krossen.

Fem andra målskyttar

Det sista till 5-0 riktigt snyggt när han smällde upp ett skott ur svår vinkel rakt upp i krysset i spel fem mot fyra.

Leksand visade även i övrigt upp en imponerande effektivitet i en match där Mora inledde piggt men allt eftersom fick se matchen glida dem ur händerna. Målskyttar i övrigt blev Jack Connolly, Johan Ryno, Tobias Forsberg. Fredrik Händemark och Kevin Kapstad.

Offrar oss hänsynslöst

Andreas Appelgren var så klart nöjd:

– Från andra perioden såg det bra ut. Man säger att den (försäsongen) inte har någon betydelse men det är klart skönare att ha vunnit, säger han i DT:s livesändning.

Han är glad att se samma uppoffrande spel som i fjol.

– Styrkan i vårt spel är att vi offrar oss hänsynslöst, vi täcker skott med både bröstkorg, sidan av huvudet, händer och allting, så det ser bra ut.