Succé i fjol – nu floppar Leksand

Appelgren: ’Tycker synd om killarna’

1 av 2
Tungt för coach Appelgren.
HOCKEY

I fjol var han SHL:s stora, nya tränarnamn.

I år har Leksands Andreas Appelgren fått en mardrömsstart.

– Men det kommer att vända och puckarna kommer att studsa vår väg, säger han.

Leksands lugne ledare är lika sympatisk i med- som motgång. Det vet vi nu när han och laget drabbats av en ordentlig motvind för första gången sedan han kom till Leksand.

– Men jag tycker nästan synd om killarna som inte får in något mål, säger han efter fjärde raka förlusten och 0–2 mot Skellefteå.

– De får inte betalt för det jobb de lägger ner.

Då talade han om de två första perioderna då Leksand var med i matchen och varit närmast att ta ledningen med ett rykande stolpskott från finländaren Veli-Matti Savivainen.

Men sedan vände allt i den tredje, precis som det gjort två gånger tidigare mot både Färjestad och Brynäs.

– Ja, jag tycker vi skänker bort den här matchen. Vi bjuder in dem med våra utvisningar. Det har man inte råd med mot något lag och speciellt inte mot Skellefteå.

Sex man på isen, lagstraff och mål i baken för andra matchen i rad?

– Ja, det är inte okej. Jag tycker vi är tydliga i våra instruktioner, men ändå hoppar två spelare in. Det är inte okej. Även om det är jag som är ytterst ansvarig.

Serieledaren nästa

Samma mönster har gått igen i tre av de fyra spelade matcherna, där Leksand tappat allt i slutperioden. Många onödiga utvisningar och 0–2 i tredje perioden i går, samma siffror som det blev när Färjesatd vände och vann i premiären. Och mot Brynäs slutade samma period 1–3.

– Vi blir frustrerade. Men vi jobbar vidare för att försöka bli bättre på allt.

Men Leksands närmaste framtid ser mörk ut. Först serieledande Luleå i nästa match hemma, sedan två raka bortamatcher mot nytända Modo borta och sedan Linköping.

Frågan är när första poängen ska komma.

ARTIKELN HANDLAR OM