Vändningen: Salo kan stanna i Leksand

”Hoppas finna lösningar”

Foto: TT
Tommy Salo.
HOCKEY

Tommy Salo har hoppat av och lägger all skuld på nya vd:n Kjell Kruse.

Nu har Leksands ordförande, Anders Holst, kallat de båda till ett möte – och målet är att Salo ska stanna kvar.

– Jag har definitivt förhoppningar att vi ska hitta en bra lösning på den här situationen, säger Holst.

Nyheten slog ner som en bomb när Tommy Salo i eftermiddags hoppade av som sportchef. Överraskande var det även för styrelsen med ordförande Anders Holst i spetsen.

– Ja, vi fick lite överraskande den här informationen. I sportens värld är det snabba puckar, men jag tror att vuxna människor som sätter sig ner tillsammans kan hitta lösningar på situationer som är svåra, säger Holst.

Och det är precis det som Holst tänker göra. Sätta sig ner med Salo och Kruse. I morgon förmiddag kommer han att ha ett möte med de två för att försöka få Salo att omvärdera sitt beslut.

Hoppas hitta bra lösningar

– Jag har varit i kontakt med båda två och de kommer till mötet. Då ska vi gå igenom situationen, hur vi agerar framåt och hur vi ska lösa situationen som uppstått. Vi är alla lösningsinriktade och det viktigaste är att vi har fokus på sporten. Vi har ett läge i serien som vi behöver fokusera fullt ut på, säger Holst.

– Vi tillsammans med Tommy och Kjell kommer att ha ett möte för att se vad vi kan göra och hur vi läser situationen på ett bra sätt.

Du har inte gett upp hoppet att Salo blir kvar?

– Nej, vår förhoppningen är att Tommy blir kvar. Det är en bra lösning för föreningen och med tanke på den situation vi är i.

Hur stora förhoppningar har du?

– Vår förhoppning är att vi hittar bra lösningar på den situation som är. För min del ser jag det inte som omöjligt att vi kan komma vidare. Vi har alla ett gemensamt intresse att fokusera på föreningens bästa. Och vi har  en situation där vi behöver fokusera på rätt saker.

Hur allvarligt är det när sportchefen och vd:n hamnar så på kollisionskurs?

– I vissa situationer blir tonläget lite för högt. Men det här är något som vi över tid kan hitta bra lösningar på. Sedan är det aldrig bra om det blir fel fokus  på vissa saker, säger Holst.

ARTIKELN HANDLAR OM