Wikegårds attack på Tommy Salo: ”Fegt”

Svingar mot sportchefen

Foto: Youtube
Wikegårds blogg
HOCKEY

Tommy Salo vill hoppa av som sportchef i Leksands IF.

Tv-profilen Niklas Wikegård är inte nådig i sin kritik mot Salo.

– Om Tommy nu hoppar av så gör han det jävligt fegt, dundrar hockeyexperten i sin videoblogg.

Under måndagen avslöjade Dalarnas Tidningar att Tommy Salo, 43, slutar som sportchef i Leksands IF. Laget har haft en blytung start i SHL men enligt Salo är det en spricka mellan honom och klubbens vd, Kjell Kruse som är anledningen till avhoppet.

Åsiktsmaskinen Niklas Wikegård, 50, köper inte Salos förklaring.

– Den här säsongen har ju Tommy Salos lagbygge havererat. Tittar man på truppen så känns den väldigt, väldigt vinglig. Jag tror Tommy känner att det här kommer inte att sluta väl. Man är väldigt illa ute och det är lätt då att vrida på huvudet och hitta någon att skylla på, och sedan hoppa av för att själv, ska jag säga, komma undan med lite av äran eller hedern i behåll, säger Wikegård i sin videoblogg.

”Red upp oredan!”

Han tycker sportchefen agerar ”jävligt fegt”.

– För Tommy är den som satt ihop truppen, det är Tommy tillsammans med ledare runt a-laget som ska ta Leksand igenom det här. Man ska strunta i en vd som inte ens har tillträtt, vad han känner och tycker, säger en kritisk Wikegård.

På tisdagen har Leksand kallat till krismöte och klubben hoppas kunna få Tommy Salo att omvärdera sitt beslut. Niklas Wikegård tycker också att Salo bör fundera en gång till och stanna i föreningen.

– Tommy Salo har manövreringsutrymme som är väldigt väldigt litet, det gör det som så att han känner ”här bränns det, då hoppar jag av”. Tommy, se till att stanna och red upp den oreda som du faktiskt har ställt till, säger Wikegård.