Wikegård till ny attack: ”Extremt oprofessionellt”

Salo slår tillbaka mot kritiken

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Niklas Wikegård.
HOCKEY

I går gick Niklas Wikegård till attack mot Tommy Salo – i dag kom nästa.

Men Leksands sportchef slår tillbaka mot kritiken.

– Wikegård han tycker ganska mycket ofta, säger Salo.

Det var under måndagen som bomben kom. Tommy Salo hade sagt upp sig som sportchef för Leksand. En spricka mellan honom och nya vd:n Kjell Kruse uppgavs vara anledningen.

Något som TV-profilen Niklas Wikegård inte köpte.

– Den här säsongen har ju Tommy Salos lagbygge havererat. Tittar man på truppen så känns den väldigt, väldigt vinglig. Jag tror Tommy känner att det här kommer inte att sluta väl. Man är väldigt illa ute och det är lätt då att vrida på huvudet och hitta någon att skylla på, och sedan hoppa av för att själv, ska jag säga, komma undan med lite av äran eller hedern i behåll, sa Wikegård i sin videoblogg.

”Extremt oprofessionellt”

På tisdagen meddelade Salo dock att han fortsätter som sportchef i Leksand. Då kom nästa attack från Wikegård.

– Jag tycker att det handlar om ett gisslantagande där föreningen inte hade någon annan utväg än att ge mig sig för Salos krav. Det är jävligt tråkigt och extremt oprofessionellt. Det handlar om att Salo vill förstärka truppen, men det finns inga pengar. Kruse säger sorry, ”då slutar jag”. Det är vad jag tror, säger han i videobloggen och fortsätter:

– Det är jättetråkigt och ett uppträdande jag inte vill se. Hade det funnits en naturlig ledare hade man kunnat flytta på Salo på en gång för jag tycker att det är ett enormt svaghetstecken och man blir över tid inte trovärdig.

– Jag tycker det Salo gör är extremt oprofessionellt och skadar bara Leksand ännu mer. Riktigt, riktigt olyckligt och svagt av Salo.

”Måste få jobba på mitt sätt”

Salo slår dock tillbaka och menar att det inte alls handlar om något maktspel.

– Det stämmer inte alls. Wikegård han tycker ganska mycket ofta. Han gillar att prata, inget snack om det. Jag tror vi är ganska lika där, jag är ganska öppen jag också. Jag säger vad jag tycker och tänker. Men jag måste få jobba på mitt sätt och det är det jag vill. Får jag inte jobba på mitt sätt, då är jag ingen bra sportchef heller, säger han till DT och fortsätter:

– Jag måste få ta de här sportsliga besluten och göra någonting bra av det, och jag vill ha det ansvaret. Jag tar ansvaret om det går dåligt och jag tar ansvaret när det går bra.