Lämnar Djurgården – klar för Leksand

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Tre forwards skadade, då väljer Djurgården att skicka iväg Mattias Guter till Leksand. Matchen i lördags blev den sista i Djurgården för Guter som gjorde 30 poäng förra säsongen.

Nu bekräftar också Leksand Sportbladets avslöjande:

– Han kommer passa in bra i vårt spel och vi är jätteglada att han ansluter till oss, säger Leksands assisterande sportchef Christer Siik

SHL-lagen rustar inför slutspurten av SHL och både Leksand och Djurgården har senaste tiden sett om sina hus. Djurgården har valt att göra en anmärkningsvärd värvning när man tog tillbaka Marcus Nilson, ett beslut som lagets fans har tagit till sig på lite olika sätt.

Sa adjö under söndagen

När Nilson värvades sa lagledningen att det var för att bredda laget, för att boosta inför slutspurten och för att se till att skador inte sabbar lagets chanser att kunna prestera.

Men nu väljer Djurgården, ändå, att skicka iväg en forward, Mattias Guter. Han sade adjö till laget under söndagen med ett känslosamt meddelande på whiteboarden i Djurgårdens omklädningsrum och ansluter till Leksand under måndagen.

Tre skadade forwards

Djurgårdens beslut att släppa Guter kan ses som anmärkningsvärt med tanke på att laget just nu har tre forwards skadade; Alexander Fällström, Mikael Samuelsson och Robin Alvarez.

Leksand har letat efter en ersättare för Eric Himelfarb, som efter ett andra avsked från klubben, nu är klar för Malmö.

– Mattias är en rightskytt som kommer passa in bra. Vi behöver rightskyttar. Vi har tittat på Mattias under en längre tid och vi är jättestolta att få hit honom, säger Christer Siik.

Guter gjorde 30 poäng för Djurgården i fjol och var lagets fjärde bäste poänggörare när laget tog sig tillbaka till SHL. Denna säsongen har han gjort tio poäng på 28 matcher.

Djurgården förlängde med Guter i våras och skrev då ett kontrakt till 2017. Ett kontrakt som nu alltså tas över av Leksand.

Guters kontrakt gäller även för nästa säsong. Han kommer till Leksand i dag och ska träna med laget i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM