Hetaste namnen att ta över i Leksand

Åkerblom eller Lodin kan bli ny sportchef efter Appelgren

HOCKEY

Leksand kommer utse en ny sportchef i helgen.

Det avslöjar klubbdirektör Kjell Kruse.

– Tyvärr har Andreas Appelgren tackat nej till att bli sportchef och på ett styrelsemöte på lördag utser vi vår nye sportchef, säger Kruse.

Hetaste namnen är Markus Åkerblom och Hans Lodin.

Andreas Appelgren har agerat som både tränare och sportchef i bottenlaget Leksand efter att Tommy Salo hoppade av. Men nu kommer en ny sportchef att utses.

Efter att Tommy Salo hoppat av som sportchef har Leksand haft en haltande verksamhet.

Tränaren Andreas Appelgren och assisterande sportchef Christer Siik har skött Salos syssla, men nu blir det en förändring.

Beslut i morgon

– Ja, Andreas sa nej tack till sportchefsjobbet för två dagar sedan. Vi har redan fått tag på ett nytt namn och på lördag är det upp till styrelsen att fatta beslut, säger Kjell Kruse, som dementerar att han är ny sportchef för Leksand.

Vill ha kvar Appelgren

Kruse säger att de hade hoppats att Appelgren ville fortsätta som sportchef, men att han valt att satsa på en fortsättning som enbart tränare.

– Hans kontrakt går ut sista april med oss. Jag hoppas att han stannar som tränare för Leksands IF. Vi vill det och vi ska förhandla med Andreas, säger Kruse.

Christer Siik fortsätter som assisterande sportchef med inriktning på lagledarfrågor.

Enligt uppgifter till Sportbladet är ex-spelarna Markus Åkerblom, i dag sportchef för Östersund, och idrottsagenten Hans Lodin aktuella för jobbet.

Åkerblom hävdar att han inte pratat med Leksand.

– Jag har fast jobb i Östersund och har inte ägnat sportchefsjobbet i Leksand en tanke. Har heller inte pratat med Leksand om jobbet och jag ser mig som en tränare mer än en sportchef, säger Markus Åkerblom till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM