Fina gesterna i Leksands seger

Foto: BILDBYRÅN
David Åslin.
HOCKEY

David Åslin hyllade sina döde far efter sitt mål.

Jens Bergenström dedicerade sin seger till en strokedrabbad vän.

– Jag lovade honom hattrick och tre poäng, det var kul att i alla fall kunna ge honom en seger, säger Bergenström till C More.

Foto: BILDBYRÅN
Jens Bergenström.

Leksand vann ödesmötet med rivalen Brynäs efter en tredjeperiod med tre hemmamål. De två första Leksandsmålen var lite extra känslomässiga.

David Åslin satte 1-1 och firade direkt med att peka mot himlen som en hyllning till sin döde far, VM-guldmålvakten Peter Åslin.

– Jag har tänkt att jag ska göra den målgesten, men det händer något i huvudet när man gör mål, så att det blir inte så ändå. Men nu blev det så och det var skönt. Nu är han stolt. Han är leksing ända in i själen så nu är han glad, säger Åslin till Sportbladet.

Hur har ditt liv förändrats sedan din fars bortgång?

– Det ser ut som vanligt. Vi är en stark familj som så klart tänker på honom mycket, men det är mycket skratt i stället för sorg. Han är med oss ändå.

Hyllade vän

Nästa kasse satte Jens Bergenström som efter matchen berättade att även det betydde lite extra i dag.

– Jag har en god vän som heter Mats som drabbats av en stroke. Jag lovade honom att jag skulle göra tre mål och att vi skulle ta tre poäng. Nu vart det inte tre mål men kul att kunna ge honom tre poäng, säger Bergenström som lovade att ringa honom direkt efter matchen.

– Ja det får jag göra, säger han.

Matchen slutade 3-2 sedan hemmadebutanten Mattias Guter avgjort i slutsekunderna.

ARTIKELN HANDLAR OM