Leksand förstärker med Patrick Cehlin

Foto: BILDBYRÅN
Ex-Djurgårdaren Patrick Cehlin förstärker Leksand.
HOCKEY

Leksand förstärker i kampen om att undvika negativt kval.

Klubben meddelar att man värvat ex-Djurgårdaren Patrick Cehlin, 23.

– ”Sillen” kommer till oss på sportsliga grunder där ekonomin kom i andra hand, säger klubbdirektör Kjell Kruse som finansierat affären med externa medel.

Leksand jagar sportchef, men även utan sådan händer det grejer i Dalatruppen. Tidigare i dag kom beskedet att Johan Svedberg lämnar laget för spel i Sundsvall.

Nu offentliggör klubben att man gjort klart med Patrick Cehlin som närmast kommer från spel i Nashvilles organisation.

Men det krävdes extern kapital för att ro affären i hamn.

– ”Sillen” kommer till oss på sportsliga grunder där ekonomin kom i andra hand, vilket är mycket glädjande för oss. Eftersom våra kostnader för den sportsliga delen har varit för höga under den första delen av året, var det en förutsättning att vi kunde finansiera detta genom externa medel, säger klubbdirektör Kjell Kruse i ett pressmeddelande.

Djurgården nobbade

Cehlin slog igenom i Djurgården som junior och flyttade efter tre A-lagssäsonger till Nashvilles organisation i NHL. Men där har det bara blivit spel i AHL och ECHL under de senaste två och ett halvt åren. Men Djurgården nobbade Cehlin.

– Vi känner oss lite osäkra på grund av hans långa skadefrånvaro. Han har bara spelat 13 matcher varav 9 i ECHL. Att då komma in i slutspurten känns som en stor chansning. I det längre perspektivet var han intressant men nu kortsiktigt känns det inte som man ska tro att han kan förändra världen, sa Dif:s sportchef KG Stoppel till Sportbladet tidigare i dag.

NHL-proffset hyllar

Förre Leksandsspelaren, Nashvillestjärnan Filip Forsberg, tror på Cehlin.

–  Jag tror att han kan komma in och producera direkt. Man får en till rightskytt, vilket man ej har ett överflöd av, och det skapar fler hot i powerplay. Framförallt kommer han att bidra med ett hårt jobb i varje byte, säger han till Leksands hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM