Ikonen Bergenström lämnar Leksand

HOCKEY

Efter förlusten den avgörande matchen i direktkvalet i går lämnar nu ikonen Jens Bergenström klubben.

Bergenström hann totalt med 12 säsonger i Leksand.

– Jag har haft en helt fantastisk tid i Leksand, säger han till klubben hemsida.

Foto: BILDBYRÅN
Jens Bergenström.

Säsongen 03/04 presenterades Jens Bergenström som ny Leksand spelare och har spelat över 500 matcher för klubben. Den sista slutade i förlust och nedflyttning till hockeyallsvenskan.

– Jag är bara tom och besviken, sa han till Sportbladet efter förlusten i går.

Men ikonen följer inte med klubben ner i hockeyallsvenskan.

– Det har varit en oerhörd ära för mig att få representera Leksands IF och jag kommer aldrig att få det så bra som jag har haft under de här 12 säsongerna i LIF. Men samtidigt, var sak har sin tid, och jag har trots allt inte så många år kvar som aktiv, säger Bergenström till klubbens hemsida.

Istället vill han testa lyckan utomlands innan det är för sent.

– Jag fick en känsla inför säsongen att det här kunde bli min sista i Leksands IF. Dels för att det kommer upp ungdomar som bör få chansen i stället, och dels för att jag vill prova på något annat, rent hockeymässigt. Jag och min fru har alltid sagt att vi vill prova på utlandet i slutet av min karriär och när barnen är i rätt ålder, och nu känns det helt enkelt som rätt tillfälle, säger Jens Bergenström till klubbens hemsida.

Utesluter inte comeback i klubben

Nu börjar arbetet att hitta en ny klubb och målet är att ta sig till en klubb ute i Europa.

– Jag har sagt till agenten att jag inte ville höra något innan den här säsongen var över, så vi får väl se lite vad som händer nu. Hela Europa ligger öppet och det känns spännande att kanske få se något annat än vägen mellan Borlänge och Leksand ett tag. Men först ska vi väl se om någon vill ha mig också, det vet man ju aldrig, säger Leksandsikonen och fortsätter:

– Jag kommer alltid att ha koll på Leksands IF och det är inte alls omöjligt att man i framtiden dyker upp i föreningen på ett eller annat sätt. Leksands IF kommer alltid att ha en stor plats i hjärtat hos mig och hela min familj

ARTIKELN HANDLAR OM