”Kan absolut vara ett intressant alternativ”

Foto: Arkivbild: Bildbyrån
Johan Ryno
HOCKEY

Han förlängde för att ta död på flyttryktena.

Men efter degraderingen med Leksand kan Johan Ryno byta klubb innan sommaren.

– Det kan absolut vara ett intressant alternativ men återigen, jag vet inte vad jag har för alternativ varken där eller i Sverige, säger Leksandsspelaren till hockeysverige.se.

Johan Ryno hade en tung start på säsong i Leksand, men forwarden blev en nyckelspelare för Leksand i kampen om nytt SHL-kontrakt.

28-åringen, som ryktades till HV71, förlängde med LIF i början av februari. Dalaklubben skrev på för fem år med Ryno.

– Fem år är en lång tid, och jag hoppas kunna vara med och på allvar etablera Leksands IF i högsta serien, och tillsammans med laget bli bättre och bättre för varje år. Det är min, liksom föreningens, målsättning, sa han då.

”Har inte funderat så jättemycket”

I avtalet fanns det en SHL-klausul, som gör att kontraktet bryts efter säsongen. Därmed är han fri att byta klubb till nästa säsong.

– Jag vet faktiskt inte riktigt. Men jag vet ju att kontraktet med Leksand sägs upp då, sen får vi se. Jag har inte funderat så jättemycket över framtiden än så länge. Det tog slut i torsdags och nu har jag haft några dagar med familjen där jag har tagit det lugnt. Nu får jag ta tag i det igen efter påsken och se vad jag har för alternativ, säger Ryno till hockeysverige.se.

– Det beror på vad man har att välja på. Det kan absolut vara ett intressant alternativ men återigen, jag vet inte vad jag har för alternativ varken där eller i Sverige. Men jag kan absolut tänka mig att spela utomlands också, jag är öppen för förslag.

”Alltid är där”

Ryno har bara fina saker att säga om Leksand, som kommande säsong spelar i Hockeyallsvenskan.

– Jag har trivts fantastiskt bra, annars hade jag aldrig skrivit på ett så långt kontrakt som jag ändå gjorde. Jag hade förhoppningar om att vara kvar där många år framöver men… Jag kan bara tala gott om Leksand som stad och deras fantastiskt hängivna fans som alltid är där och gör det roligt att spela för en sådan förening. De har verkligen ett brinnande engagemang.