Leksand värvar från konkurrenten

HOCKEY

Leksand plockar hem forwarden Martin Karlsson från den allsvenska konkurrenten Almtuna.

24-åringen, som debuterade i Leksand säsongen 2008/2009, skriver på för ett år med klubben.

– Martin har gjort det väldigt bra under de tre senaste säsongerna i Almtuna, säger sportchefen Tore Jobs.

Leksands IF bygger inför nästa säsong och värvar tillbaka forwarden Martin Karlsson, 24, från den allsvenska konkurrenten Almtuna. 24-åringen debuterade i Leksand säsongen 2008/2009 och lämnade klubben tre säsonger senare. Nu skriver kämpen, som noterades för 23 poäng (7+16) på 42 matcher förra säsongen, på för ett år med klubben.

– Martin har gjort det väldigt bra under de tre senaste säsongerna i Almtuna. Han har också visat att man, även om man inte tar den korta vägen i Leksand, har möjlighet att komma tillbaka. Han har inte gett upp utan hela tiden kämpat vidare, och i mina ögon har han blivit en mycket bättre hockeyspelare. Martin kommer att betyda enormt mycket för det här lagbygget, säger Tore Jobs till klubbens hemsida.

Frögren förlänger

Det står dessutom klart att klubben förlänger med den assisterande kaptenen Jonas Frögren, som kom till klubben inför förra säsongen.

– Jonas Frögren har visat ett fantastiskt stort Leksandshjärta och vill verkligen vara med och hjälpa Leksand tillbaka till toppen. Han har gjort stora uppoffringar för att vara med oss vidare, och jag tar verkligen av mig hatten för honom. Jonas kommer att betyda oerhört mycket för alla unga killar i truppen, säger Jobs och fortsätter.

– Det här är två spelare som kommer att betyda oerhört mycket för det nya Leksand, säger sportchefen Tore Jobs.