Tre lämnar Leksand

”Det var ett tufft beslut att ta”

1 av 4 | Foto: Bildbyrån
David Åslin.
HOCKEY

Spelarna fortsätter att fly Leksand.

Enligt Dalarns Tidningar är det klart att David Åslin, Fredrik Händemark och Tobias Forsberg lämnar klubben.

– Det var ett tufft beslut att ta, säger David Åslin till tidningen.

I princip alla spelare i Leksands trupp fick sina kontrakt upplösta när laget föll ur SHL.

Sportchef Tore Jobs hoppades då kunna skriva om nya kontrakt med en hel del spelare i laget, men den uppgiften har visat sig bli tuffare än väntat.

”Tänkte med både hjärta och hjärna”

Några få, bland annat Jonas Frögren och Viktor Mårtensson, har skrivit nya kontrakt men mångfalt fler har valt att lämna. Nu skriver Dalarnas tidningar att ytterligare tre spelare valt att lämna laget, David Åslin, Tobias Forsberg och Fredrik Händemark.

David Åslin berättar om beslutet:

– Det var ett tufft beslut att ta. Det har varit mycket som spelar in och det har varit väldigt jobbigt efter att vi åkte ur. Jag har tänkt både med hjärta och hjärna, säger David Åslin.

Besviken sportchef

Sportchef Tore Jobs träffade idag sponsorer och fans vid en träff i Falun och uttryckte då sin besvikelse över att så få spelare vill stanna kvar.

– Namn behöver vi inte nämna. Det finns väl några som skulle ... Har man varit med och spelat ner Leksand så ska man också vara med och spela upp Leksand, ska Kruse ha sagt enligt dt.se.

– Jag förstår att han är besviken, men ibland måste man vara egoistisk. Som hockeyspelare har du bara några få år och ibland måste man välja det som är bäst för en själv, säger David Åslin som enligt uppgifter till dt.se är aktuell för Rögle.