Nära nobba Leksand på grund av semesterresan

Nu bekräftar Leksand att Per-Erik Johnsson lämnar laget i fyra matcher

Foto: BILDBYRÅN
”Perra” Johnsson har haft all anledning att vara nöjd med sin inledning i Leksands-båset. Nu tar han semester i åtta dagar.
HOCKEY

Sportbladet avslöjade i går att Leksands tränare Per-Erik Johnsson, 56, ska på semester och missar fyra matcher.

Nu bekräftar klubben att succécoachen reser bort i åtta dagar.

– ”Perra” sa egentligen nej först (att ta över Leksand). Han tyckte det kändes konstigt med den här resan och allt, säger sportrådets Mikael Karlberg till DT.

Leksand valde att sparka tränaren Sjur Robert Nilsen och plockade in förre guldtränaren Per-Erik Johnsson. En lösning som har börjat på bäst sätt. Men Johnsson i båset har Leksand radat upp tre raka segrar.

I kväll väntar bortamatch mot Almtuna.

Det blir också Johnssons sista match på ett tag.

Redan i går kunde Sportbladet berätta att Johnsson sedan en tid tillbaka har en semesterresa på en vecka inplanerad. Vilket innebär att han missar Leksans fyra kommande matcher. Enligt vad Sportbladet erfar handlar det om en resa till Nordamerika, för att fira en 50-åring, där bland annat besök på några NHL-matcher ingår.

”Vi skiter i det”

Något han öppet redovisade för Leksands klubbledning när han tog över. Johnsson fick då klartecken att lämna laget efter de fyra första matcherna.

– Han (Perra) sa egentligen nej först. Perra tyckte det kändes konstigt med den här resan och allt. Men vi tyckte: "Vi skiter i det. Det handlar om åtta dagar. Kom hit och sätt din prägel och satt i gång ”Sigge” (Magnus Svensson) och Gereon (Dahlgren)." Utåt sett ser det kanske konstigt ut, men vi tycker ändå att det var värt det, säger Karlberg till DT.

Missar fyra matcher

Det innebär att Johnsson inte finns med när Leksand möter Karlskoga, Oskarshamn, Pantern och Tingsryd.

– Han är borta åtta dagar och missar totalt fyra matcher. Tanken var att han skulle missa tre matcher, men nu blev Tingsryd flyttad. Vi kände när vi tog honom att vi ville ha honom. Hans sätt att vara med killarna, säger Karlberg.

Först till mötet med Vita Hästen om två veckor står Johnsson i båset igen.

Under Johnssons frånvaro kommer målvaktstränaren Jonas Levén ta steget ner i båset och komplettera Gereon Dahlgren och Magnus Svensson.