Bryter kontraktet – lämnar Leksand

Klar för AIK: ”Ville att han skulle stanna”

Foto: Bildbyrån
Tobias Ericsson lämnar Leksand - för AIK.
HOCKEY

Tobias Ericsson, 28, längtade hem till AIK.

Nu bryter han kontraktet med Leksand.

– Jag måste tänka på familjen, säger han till Sportbladet.

Tidigare på lördagen uppgav Expressen att Tobias Ericsson, 28, var på väg till AIK. Men trots detta fanns han med på isen när Leksand besegrade Tingsryd med 2-1 efter straffar.

Direkt efteråt kom dock beskedet:

Ericsson bryter sitt kontrakt med Leksand.

– Vi har varit väldigt nöjda med Tobias här i Leksand och vi ville helst att Tobias  stannar kvar hos oss men vi hittade tyvärr ingen lösning för detta och vill inte heller tvinga honom kvar i LIF mot hans vilja, säger Christer Siik från Leksands sportråd.

”Sociala skäl”

Ericsson är nu klar en comeback i AIK.

– Det känns både bra och dåligt. På ett sätt är det väldigt tråkigt att lämna Leksand, men det här beslutet har verkligen inget med Leksand Hockey att göra. Det är privata och sociala skäl som ligger bakom, säger han till Sportbladet.

Trivdes du inte i staden?

– Alltså, både jag och min sambo är från Stockholm och vi har länge haft en ganska stor hemlängtan. Nu när vi har två barn så har den blivit ännu större, säger Ericsson.

”Förstår fansen”

Beskedet väcker starka reaktioner bland Leksands fans.

– Det hade jag väl räknat med. Men som sagt, det har inte med Leksand som klubb att göra. Det har med vår sociala situation att göra och jag är tacksam för tiden här i Leksand. Det har varit väldigt kul att spela här, säger Tobias Ericsson.