Så straffas Leksands forward

Foto: Bildbyrån
Montpetit.
HOCKEY

Brock Montpetit sänkte Sundsvalls Johan Eriksson med en tackling mot huvudet.

Nu stängs han av totalt fyra matcher, varav en match omvandlas till 6000 kronors böter.

Brock Montpetit har varit en av Leksands bästa forwards i år. Med 31 poäng på 46 matcher är han trea bakom Viktor Amnér och Janos Hari i den interna skytteligan. Men igår mot Mora fick Leksand klara sig utan honom efter att han fått en matchs automatisk avstängning för en tackling mot huvudet på Johan Eriksson i lördags. En avstängning som nu förlängs två matcher ytterligare sedan disciplinnämnden granskat fallet.

Andra fällningen i år

”Nämnden finner inte skäl att frångå domarens bedömning att tacklingen träffar huvudet. Tacklingen är vårdslös och att förseelsen ska därför medföra en avstängning. Straffvärdet är sådant att Brock Montpetit bör stängas av en tid som, inklusive den avstängning som automatiskt följer på ett match penalty, motsvarar fyra matcher.”, skriver man i motiveringen.

Den fjärde matchen omvandlas till böter på 6000 kronor. Därmed är amerikanen tillbaka i spel till sista grundseriematchen mot Björklöven.

Det är andra gången Brock Montpetit stängs av i år. I september fick han två matcher för en skallning på Tingsryds Niklas Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM