Leksands drag: Ber om 6-7 miljoner kr

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Sist i SHL.

Nu mobiliserar Leksand.

En satsning i 6-7 miljonersklassen ska lyfta laget från jumboplatsen.

Leksand halkade in på ett bananskal till SHL.

Och man kom därmed efter de andra lagen i SHL när det handlade om spelarvärvningar och lagbygget, som egentligen gjordes för ännu en säsong i allsvenskan.

Lägg därtill att man inte fick hela ligabidraget, utan tvingades ge bort 6 miljoner kronor till degraderade Modo, enligt gällande regler.

Starten av SHL har inte gått som laget tänkt sig.

Sist – och nu agerar klubben.

”Det finns en vilja”

På torsdagskvällen har Leksand styrelsemöte och en punkt på dagordningen är att skapa goda förutsättningar, ekonomiska sådana, för att förstärka laget.

– Jag kommer inte uttala mig om vilka nyförvärv som kan tänkas komma, eller hur vi scoutar spelare. Det får vårt sportråd kommentera. Men vi har känt att ekonomin är i balans och att det finns en vilja från våra medlemmar och sponsorer att hjälpa klubben. Engagemanget runt Leksand är enormt och uppsidan när man syns med vårt varumärke och stora positiva effekter, säger Åke Norström, ordförande för Leksands IF.

”Viktigt stanna kvar i SHL”

Vad Sportbladet erfar handlar det om 6-7 miljoner kronor som tas in från sponsorer, rika Leksandsvänner och medlemmar.

En rejält tilltagen peng, speciellt eftersom endast fem månader återstår och tidpunkten öppnar även för artistspelare som med gynnsamt skatteklimat kan få en kraftfull nettolön.

– Det finns en väldigt stor uppsida med att fortsätta spela i SHL, speciellt med tv-avtalet som stiger i värde om något år. Därför känner vi att det är viktigt att stanna kvar i SHL., helst utan kval, säger Norström.

Leksand har den senaste tiden sparkat Tommi Paakkolanvaara och hyrt ut William Wikman till Västerås. Ett sätt för laget att ordna utrymme i laget för nya spelare.