Stjärnor isoleras

Linköping oroliga för att
spelare störs:” Hårt tryck”

HOCKEY

Linköping fruktar att spelarna ska störas av journalister under slutspelet.

Därför har klubben infört hårda riktlinjer för media.

– Vi måste lägga fokus på rätt saker, säger vice klubbdirektören Anders Mäki.

Foto: BILDBYRÅN
STÄNGER DÖRREN Linköping sänker spelarnas tillgänglighet för media under slutspelet av rädsla för att lagets stjärnor ska bli störda.

I går skickade Linköping ut ett mejl och förklarade hur man vill att samarbetet med media ska vara under slutspelet. Klubben skriver bland annat att spelarna inte får kontaktas direkt, att dessa inte får intervjuas efter matchvärmning och att all kontakt i samband med träning måste gå via presschefen Peter Karlsson.

– Egentligen är det inga konstigheter, men vi vill genom mejlet förtydliga ett par saker. Det är bra att påminna, säger Anders Mäki till Sportbladet.

Är orolig

Han konstaterar att det under slutspelet kan bli för mycket fokus på vissa spelare och att klubben på det här sättet vill styra intervjuerna till alla i laget.

– Förra säsongen var det okej, men för två år sedan var det oerhört hårt tryck på en kille som Tony Mårtensson. Han försvann sedan i slutspelet och jag tror faktiskt att det hade ett samband, säger Anders Mäki.

Han är inte orolig för att alla nya regler ska göra att spelarnas dagliga rutiner rubbas.

– Det här blir ett arbete som sker utanför omklädningsrummet. Sedan kommer nog spelarna ändå få sin del av uppmärksamheten, säger Anders Mäki och fortsätter:

– Egentligen är det här ett lyxproblem. Det finns massor av idrotter ute i landet som hade velat ha den här fokuseringen, men vi måste se till spelarna och tränarna också.

”Sportslig aspekt”

Anders Mäki avslutar sitt mejl till media:

– Vänligen, respektera klubbens önskemål. Vi ska försöka tillgodose era behov så gott vi kan, men det finns också en mycket viktig sportslig aspekt som värdesätts.

Linköping har två raka finalförluster bakom sig och det återstår att se om deras nya mediapolicy kan hjälpa laget till guld?

FAKTA

Pressmeddelande

Linköpings Hockey Club förbereder sig noggrant för det kommande SM-slutspelet och har nu beslutat ett par grundregler som vi önskar att media respekterar.

Bakgrunden är att matcherna kommer mycket tätt och återfokuserings- och återhämtningstiden för spelarna är knapp.

–?Vi önskar att INGEN spelare kontaktas direkt utan att detta sker via Peter ”Biffen” Karlsson, se nedan.

–?Intervjuer med spelare MATCHDAG; Endast EFTER MATCH – ingen tillgång före match

–?Intervjuer med spelare ICKE MATCHDAG; Genomförs efter träningspass med bokning via Peter Karlsson i god tid (helst dagen före).

BOKNING av INTERVJUOBJEKT, LHC A-LAG

Sker till 100% genom Pressvärd Peter ”Biffen” Karlsson, tel 013-xx xx xx.

Återigen, vänligen respektera vårt önskemål att INTE kontakta spelaren direkt.

Var ute i god tid! Det finns en begränsning för hur många olika media varje spelare kan tillgodose, därför kan du bli anvisad en annan spelare.

Med vänlig hälsning

ANDERS MÄKI

Vice Klubbdirektör

ARTIKELN HANDLAR OM