Linköpings onda svit bruten

Färjestad besegrades: ”Nu är vi med igen”

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Magnus Johansson.
HOCKEY

Linköping har brutit den onda trenden.

I dag besegrades Färjestad med minsta möjliga marginal, 3–2.

Matchhjälte: Backdoldisen Robin Persson, 23.

– Jätteskönt! Nu är vi absolut med igen, säger lagkaptenen Magnus Johansson.

Tippade topplaget Linköping var pressat efter att ha inlett säsongen med två raka förluster, men mot Färjestad fick laget en drömstart.

Daniel Fernholm dunkade in 1–0 med ett slagskott i krysset bakom elitseriedebuterande Robin Rahm – som ersatt skadade Henrik Karlsson – och Fredrik Emvall skrinnade ifrån Sanny Lindström och placerade in 2–0.

Svängig match

Resultatet efter första perioden var dock inte helt rättvist.

– Vi tappar puckar på fel ställen och de har haft bra chanser. Det är en bra fråga varför vi leder? Vi har haft flyt, sa Emvall till ppv i första periodpausen.

I mittakten vände turen. Sebastian Karlsson skänkte pucken rakt i gapet på Per Åslund som satte reduceringen och kort senare kontrade Anders Bastiansen in kvitteringen.

Nära kvittering

Linköping replikerade dock innan perioden var över då backdoldisen Robin Persson tryckte in 3–2 från slottet.

– Skönt att gå till vila med ett måls ledning i alla fall. Vi gjorde ingen bra period alls, men det var underbart att sätta dit ett mål, sa Robin Persson till ppv inför tredje perioden.

Linköping lånade den 23–årige backen från Oskarshamn under tretton matcher förra säsongen. Robin Persson flyttade tillbaka och var inställd på att spela i allsvenskan den här vintern.

Men så hörde östgötaklubben av sig igen – och i slutet av juni var kontraktet klart.

Det ångrar garanterat varken Linköping eller Persson efter mötet mot Färjestad. Färjestad pressade frenetiskt för en kvittering på slutet, men Linköping höll undan.

– Vi blev lite försiktiga och därför kunde Färjestad ta över lite på slutet. Men stundtals spelade vi bra och det tar vi med oss, säger Linköpings lagkapten Magnus Johansson till ppv.

ARTIKELN HANDLAR OM