Från tingsrätten – till hockeymatch

Hektisk dag väntar för Linköpings Andreas Jämtin

Misstänkt för misshandel I kväll spelar Andreas Jämtin match med Linköping om allt går som det ska. Men först ska han upp i rätten och sen väntar en mardrömsresa till Luleå.
HOCKEY

GÄVLE/STOCKHOLM. Här är Andreas Jämtins tuffa dag.

Först riskerar Linköpingsforwarden att dömas till fängelse för misshandel.

Sedan ska han åka direkt till bortamatchen mot Luleå.

– Andreas vill absolut spela mot Luleå, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber.

Foto: TORD WESTLUND
Andreas Jämtin på väg in i rättegångssalen nu i morse.

Andreas Jämtins uppladdning inför den tuffa bortamatchen mot Luleå kunde knappast ha varit sämre.

I dag klockan 09.00 åtalas Jämtin i Gävle tingsrätt misstänkt för att ha misshandlat Brynäs sportchef Michael Sundlöv. När LHC-spelaren anlände till tingsrätten, klockan 08.53 i sällskap av bland annat agenten Claes Elefalk, såg han rätt samlad ut.

Den uppmärksammade händelsen inträffade den 12 februari i spelargången i Läkerol Arena under en match mellan Brynäs och Linköping.

Kan dömas till fängelse

Linköping och Jämtin, 26, har försökt flytta rättegången med motiveringen att Jämtin ”jobbar”. Med andra ord: han ska spela Linköping bortamatch mot Luleå.

En ansökan som avslogs av Gävle tingsrätt.

Trots rättegången, där Jämtin kan komma att dömas till fängelse, är LHC-forwarden fast besluten att ändå försöka hinna upp till Luleå för att spela kvällens match.

– Han har sagt till mig att han absolut vill spela. Sedan kan inte jag svara på hur han reagerar känslomässigt vid en eventuellt fällande dom, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber, som kommer att finnas med under rättegången:

– Jag finns där för att stötta Andreas, jag ser det som mitt ansvar med tanke på den situation en av våra anställda befinner sig i, säger Helber.

”God möjlighet att hinna”

Men oavsett om Jämtin fälls eller inte blir det en kapplöpning mot klockan för att hinna upp till Luleå.

Andreas Jämtin kan flyga från Arlanda klockan 14.15, eller som allra senast klockan 16.15, för att finnas med på isen när matchen inleds i Coop Arena.

– Rättegången tar ju den tid den tar. Men rent praktiskt har Andreas goda möjligheter att hinna till Luleå. Sedan återstår att se om han mentalt har kapacitet att spela, säger Mike Helber.

Sportbladet har sökt Andreas Jämtin.

Fotnot: Rättegången inleddes i sal 6 i Gävle Tingsrätt klockan 9.00.

FAKTA

Så här kan Jämtins hektiska dygn se ut

I går efter middag: Tillsammans med Linköpings materialförvaltare David Bedrin, som även är kallad som vittne, bilade Jämtin de 37 milen från Linköping till Gävle.

Bedrin och Jämtin tar in på ett hotell i Gävle.

09.00: Rättegången inleds i Gävle tingsrätt. Totalt 13 vittnen har hörts i utredningen, och flertalet (nio) av dem kommer att höras under rättegången.

Ca 12.00: Det är oklart hur lång tid målet kommer ta, och om dom kommer att förkunnas i samband med rättegången eller i efterhand. Men normalt bör målet vara avslutat senast vid lunchtid.

Ca 12.15: Linköpings klubbdirektör Mike Helber kommer att närvara vid rättegången. När rättegången är avslutad är tanken att Jämtin och Helber ska åka bil de 13 mil motorväg mellan Gävle och Arlanda. En resa som tar cirka en timme och femton minuter.

Ca 13.30: Förhoppningen är att hinna med flyget som lyfter från Arlanda klockan 14.15 och landar i Luleå klockan 15.30. Det andra tänkbara alternativet är flyget som lyfter klockan 16.15 och landar 17.35.

19.00: Matchen i Coop arena mellan Luleå och Linköping börjar.

Ca 21.15: Matchen är färdigspelad.

Ca 22.15: Linköping har chartrat flyg till Luleå och om Jämtin hinner till Luleå och spelar matchen flyger han hem tillsammans med de övriga lagkamraterna.

Ca 23.45: Planet landar i Linköping.

ARTIKELN HANDLAR OM