Fernholm hånades – med mormor och farmor på läktaren

Foto: JIMMY WIXTRÖM
HOCKEY

Linköpingsstjärnan Daniel Fernholm hånades kraftfullt och grovt matchen igenom.

På läktaren fanns Daniels mormor och farmor.

– Tror de fixade ramsorna bra och de är ganska hetlevrade också. Tidigare sopade mormor till en person som skrek illa om mig, säger Fernholm.

"Daniel Fernholm – en hora, en hora".

Djurgårdens stora klack på kortsidan var inte trevlig eller gästvänlig under semifinalen i går.

Lämnade Dif 2007

Anledningen till att Djurgårdens mest hårdkokta fans har svårt för Daniel Fernholm är att han lämnade Djurgården för just Linköping sommaren 2007.

Fansen tolkade Fernholms flytt som att han enbart var ute efter pengar och att han struntade i klubbkänslan, speciellt känsligt var det 2007 eftersom Djurgården befann sig på dekis.

Ramsorna mot Fernholm i går uppnådde orkanstyrka och man får nästan gå tillbaka till 1983 och när Djurgårdens fans hånade Håkan Loob för att komma i närheten av hetsen på Hovet i går.

”Sedan njöt jag faktiskt”

Efter matchen var han samlad och tog fansens hets med ro.

– Första bytet var lite speciellt och jag blev tagen. Men sedan njöt jag faktiskt. Tänk att få höra sitt namn i en fullsatt arena. Jag hör mest namnet och inte vad de skriker därefter. Jag tycker det är lite kul faktiskt, säger Fernholm och ler.

Både Daniel Fernholms mormor, Sonja, och farmor, Gudrun, fanns på Hovet i går.

De hejade fram sitt barnbarn så mycket de kunde och Daniel är inte orolig för att de tog illa vid sig eller blev bestörta.

– De är hetlevrade båda två och de kan ta hand om sig. När vi mötte Djurgården för några år sedan i kvartsfinalen vet jag att mormor sopade till en person som satte precis framför efter att han ropat den där ramsan om mig. Men jag ska lyssna med dom nu efter matchen och fråga hur de tyckte att allt funkade, säger Fernholm.