Här sliter Mårtensson sönder sin ljumske

”Du är snabb med kameran”

HOCKEY

Chocken för Linköping.

Poängkungen Tony Mårtensson skadade höger ljumske i den första perioden och spelade resten av matchen på smärtstillande tabletter.

– Jag fastnade i isen och det högg till i ljumsken. Nu blir nog ingen träning på söndagen, säger Mårtensson.

Det var i den första perioden som Linköpings stjärncenter Tony Mårtensson fick en tackling av veteranen Nichlas Falk, 38.

Grinade illa

Tacklingen tog mycket olyckligt för Mårtensson och han grinade illa precis efteråt och när han kom till spelarbåset fick han vård och omsorg samt en ispåse av Linköpings sjukvårdsstab.

I första periodpausen valde han att inte göra en tv-intervju för att hinna med att få omfattande behandling på höger ljumske av massören.

– Jag fick laserbehandling och det gör att ljumsken läker och att nerverna hålls ihop. Sedan tog jag smärtstillande piller. Men det är inte så dramatiskt som det låter, de flesta knaprar nog det i slutspelet, säger Mårtensson.

Han fortsatte hela matchen och var mycket bra.

Han spelade nästan 27 minuter och svarade för två poäng. Bland annat gjorde han 0–2-målet, en fullträff som många trodde skulle bli matchavgörande.

Men Djurgården vände och vann i sudden death.

Tungt för Linköping.

”Ingen isträning i dag”

Extra tungt för Mårtensson, som var osäker på hur ljumsken kommer att kännas under dagen och morgondagen.

– Det blir nog ingen isträning under söndagen, säger Mårtensson och blir imponerad när han ser att Sportbladets fotograf Jimmy Wixtröm fångat skadetillfället på bild.

– Det var exakt där som det hände. Du är snabb med kameran, säger Mårtensson grinar lite illa när han ser smärtan i sitt eget ansikte.

Mårtensson är dock förhoppningsfull att han ska kunna spela i morgon.

– Ja, det går att tejpa ljumsken och ta några tabletter. Det här ska inte störa varken laget eller mig, säger Mårtensson.

Väldigt besviken

Men ljumskskador är luriga och uppstår en blödning i ljumsken kan det bli en handikappad Mårtensson i de kommande matcherna.

Han var väldigt besviken efter matchen och när han hör att inget lag vänt ett 0–2-underläge mot ett favoritlag i slutspelet säger han snabbt.

– Vi får bli det första laget som gör det, säger han.

FAKTA

DÄRFÖR ÄR MÅRTENSSON OUMBÄRLIG FÖR LHC

Powerplay:

Centern leder spelet i powerplay och älskar att hitta geniala passningar från placeringen vid blå-linjen eller i övre delen av tekningscirkeln.

Mål- och poängsinnet:

Han har blivit en målspruta på gamla dagar. Mål i går mot Djurgården. Mål i kvartsfinalen mot Frölunda. Nu leder han poängligan överlägset.

Fansens favorit:

Linköpings fans älskar Mårtensson. Han tar sig alltid tid för supportrar och har en speciell social karisma som Linköping drar stor nytta av.