PIHLS FRISPEL

Ger domaren fingret – sen slår han sönder Hovet

Foto: Jimmy Wixtröm/Kanal 5
1. Sex minuter in i tredje perioden blir Andreas Pihl utvisad. 2.Pihl håller inte alls med domarna och visar det med långfingret. 3. En gest som resulterar i matchstraff. 4. Och när Pihl lämnar arenan huggar han klubban i en stor dörr, som får en rejäl skada.
HOCKEY

Först gav han domaren fingret – och fick matchstraff.

Sedan slog Andreas Pihl sönder en stor port på Hovet.

– Vi ska titta på det där. Självklart ska han betala om han slagit sönder något, säger Ninna Engberg, vd för Globe Arena.

Det blev en arbetsam match för Linköping i allmänhet och för den store LHC-backen Andreas Pihl i synnerhet.

Han ådrog sig matchstraff efter sex minuter av den tredje perioden och fick sedan matchstraff efter att ha gjort en obscen gest mot domaren. Han pekade nämligen finger mot domaren och det fick paret Vinnerborg/Persson att förstärka Pihls straff till matchstraff.

Slog med klubban

Men det räckte inte där för Pihl, som spelat väldigt mycket under matchen och var gedigen och rejäl i går kväll. När han gick ut mot omklädningsrummet högg han med klubban mot en stor dörr, av typen garageport, som avskiljer Hovet från den gamla ryttargången och delen där omklädningsrummen finns.

Sportbladets bild visar skadan av Pihls hugg. Vakterna i ryttargången ryggade tillbaka och det var med stor förvåningen som man såg väldige Pihl småspringa in mot Linköpings omklädningsrum.

Efter matchen valde Andreas Pihl att inte prata med media. Han lämnade omklädningsrummet med snabba steg och viftade avvärjande när media ville lyssna med honom om skadegörelsen.

”Inte så farligt”

Linköping sportchef Johan Hemlin var fåordig efteråt.

– Jag såg inte händelsen och vill inte kommentera den. Det var nog inte så farligt.

Globe Arenas vd, Ninna Engberg, blir bestört och förvånad när hon hör vad Linköping-spelaren gjort i och mot Hovet.

– Vi ska titta på det där. Det låter olyckligt och inte bra om han har slagit sönder en dörr. Man får inte bli så ilsken att man slår sönder en dörr och vi ska undersöka vad som hänt och har han slagit sönder något ska han givetvis betala och göra rätt för sig, säger Ninna Engberg.

FAKTA

ANDRA FRISPEL VI MINNS

Leif Boork skämmer ut sig i Jönköping

När: 2007. Hur: I kvartsfinalserien mot HV71 brister det för Leif Boork. Efter ett stort slagsmål, med utvisningar och matchstraff som följd klev han raka vägen in på isen och hytte med två fingrar mot domare Ulf Rönnmark. Boork tvingades lämna båset och följa resten av matchen från en mindre smickrande postion bakom det egna målet.

Ledin kallar Tommy Salo för tjockis

När: 2006. Hur: SM-finalen mellan Färjestad och Frölunda innehöll det mesta och att påstå att relationen mellan Per Ledin och Tommy Salo var infekterad är verkligen ingen underdrift. Soppan nådde sin kulmen när Ledin först kallade Salo för tjockis framför TV4:s kameror i spelargången. Ledin förklarade att ”råttet var mågat”.

Foppa hotar domaren med stryk

När: 1994. Hur: Efter att Modo förlorat SM-finalen mot Malmö 1994 var Peter Forsberg, då 20 bast, så förbannad på domaren Börje Johansson att han hotade honom med stryk. Albert Svanberg intervjuade och citatet han är så jävla kass så att jag kunde dra på honom en smäll är numera en klassiker precis som bilderna på när Foppa knäcker klubban som en Mif-supporter gett sig ut på jakt efter.