Trio tvingas bort från Linköping

Före detta kaptener får gå

Foto: BILDBYRÅN
Eriksson, Emwall, Fernholm – får inte vara kvar i LHC.
HOCKEY

De har tillsammans gjort över tusen matcher i Linköping.

Men nu meddelar LHC att Daniel Fernholm, Joakim Eriksson och Fredrik Emvall inte längre är önskvärda i spelartruppen.

– Alla tre har varit i LHC en längre tid och gjort ett väldigt bra jobb, men det är dags att gå vidare för alla parter, säger sportchefen Johan Hemlin till klubbens hemsida.

Joakim Eriksson och Fredrik Emvall har båda varit lagkaptener och tillsammans med Daniel Fernholm har de gjort över 1100 matcher i klubben. Men efter uttåget i semifinalen mot Djurgården städar nu LHC i truppen och trion får gå.

Kan avsluta karriären

– Alla tre har varit i LHC en längre tid och gjort ett väldigt bra jobb, men det är dags att gå vidare för alla parter, säger Johan Hemlin, sportchef i LHC.

För Fredrik Emvall, med elva säsonger bakom sig i klubben, finns dock en möjlighet att jobba kvar i föreningen om han bestämmer sig för att avsluta sin karriär. 33-åringen, som besvärats av en knäskada, har inlett diskussioner med LHC om ett nytt jobb vid sidan av isen.

På väg till KHL

– Fredrik är ju med sina elva säsonger litet av Mr. LHC i laget tillsammans med Magnus Johansson och det hjärtat och den kompetensen skulle vi gärna se i LHC i någon roll, säger Hemlin.

För Daniel Fernholms del kan det istället bära österut. 26-åringen lockas, som Sportbladet tidigare skrivit, av spel i ryska KHL. Nu är han nära en övergång till årets ligania Neftekhimik Nizhnekamsk.