Jämtin: Jag har en förkärlek till tjecker

Superduon sänkte Färjestad

HOCKEY

Linköping visade musklerna när de krigade bort Färjestad i en grinig match.

Stora hjältar blev tjeckduon Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka som låg bakom nästan allt offensivt.

– Jag har en förkärlek till tjecker, säger lagkamraten Andreas Jämtin.

Det var grinigt, bråkigt och oavgjort efter den första perioden mellan Linköping och Färjestad. Då spände hemmalaget musklerna och visade att de blir att räkna med när slutspelet nu närmar sig.

Stjärnorna avgjorde

Det var också de två superstjärnorna som gjorde det. Artistspelarna Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac bjöd hemmapubliken på stor show när de avgjorde matchen i den tredje perioden.

Hlavac inledde efter drygt sju minuter med att starta anfallet till ledningsmålet. Tjecken lade ut pucken till Magnus Johansson som skottfintade och spelade fram Hlinka. 34-åringen gjorde inget misstag utan tryckte upp pucken i nättaket.

Fyra minuter senare kom det definitiva avgörandet och matchens delikatess. Färjestad slarvade och tappade pucken till helt fel person. Hlavac skrinnade på, spelade i sidled till Hlinka som spelade tillbaka. Vid det laget var hela försvaret, inklusive målvakten Alexander Salak, helt bortlurade och Hlavac kunde lägga in pucken i öppet mål.

”Har en känsla för spelet”

Kedjekamraten Andreas Jämtin hyllade också tjeckerna stort.

– Jag har en förkärlek till tjecker. De har en viss känsla för spelet som gör att jag själv kommer in i det bra också. De har inställningen till ishockeyn och är alltid glada och positiva människor. Det är inga dåliga tjeckiska spelare heller, säger Jämtin.

Förutom, tjeckduon var nämnde Jämtin, Magnus Johansson och målvakten Fredrik Norrena också mycket bra i LHC.

ARTIKELN HANDLAR OM