Glädjande besked för LHC-backen

Inget brott efter tacklingen

Foto: BILDBYRÅN
Viktor Ekbom.
HOCKEY

Linköpings back Viktor Ekbom fick föras av isen och ett tag befarades revbensbrott.

Men nu kan han ge glädjande besked:

– Bara svullnaden och ömheten går ned kan jag spela på torsdag, säger Ekbom till Sportbladet.

Det var i första perioden av gårdagens match mellan Södertälje och Linköping som Viktor Ekbom, 21, blev kvarliggande på isen efter en tuff men regelrätt tackling från SSK:s Robert Carlsson.

– Jag fick kanten på sargen, mellan sargen och plexit, precis där byxkanten slutar och där man inte har något skydd. Det var en rejäl smäll, säger Ekbom som trodde att han brutit revebenet.

"Fruktansvärt ont"

– Först var jag orolig för det, det gjorde fruktansvärt ont när det hände. Då trodde jag att det kunde vara någon spricka eller vara av.

Läkarna förberedde också Ekbom på att han skulle ha riktigt ont i dag. Men Ekbom känner sig betydligt bättre, har ingen fraktur och tror sig kunna vara tillbaka till LHC:s nästa match, Luleå borta på torstag.

Groggy efter smällen

– Det är ömt och svullet men det känns bättre än jag trodde att det skulle göra. Jag trodde det skulle vara riktigt jävligt, men det känns bättre. Det gör lite ont och så när jag går men ingen större fara.

Du såg groggy ut när du fördes av isen?

– Jag var nog det också. Det svartnade till för ögonen men det var nog bara för att det gjorde så ont. Men det var ingen fara med huvudet alls, säger Ekbom.

ARTIKELN HANDLAR OM