Dödade spöket

LHC tog första bortasegern sedan 18 oktober

Foto: PIC-Agency
”Välförtjänt vinst” Linköping kämpade sig till första bortasegern på länge.
HOCKEY

LULEÅ. Fjortonde gången gillt. Linköping tog jobbet, krigade ihjäl bortaspöket och plockade tre efterlängtade poäng.

– Det är många grabbar i laget som är villiga att åka och ställa sig framför pucken, säger tvåmålsskytten Pontus Petterström.

Den 18 oktober. Datumet när Linköping senast tog tre poäng på bortaplan. När Pontus Petterström, med sitt andra mål för kvällen, fastställde slutresultatet till 5–3 i tom bur med en minut kvar av mötet Luleå bröts den negativa sviten.

– Jag tycker att vi var förtjänta av vinsten. Vi gjorde en bra match över 60 minuter. Det är kanske det som saknats innan. Vi har hamnat i svackor i matcherna och blivit straffade för det, säger Pontus Petterström.

Täcker mest skott

Att LHC ändrat spelidé under tränaren Hans Särkijärvi är ingen hemlighet.

– Det fanns väl lite mer spetskvalitet i laget förra året. Nu har vi många som jobbar och sliter hårt, säger Petterström.

Till exempel täcker Linköping extremt mycket skott, och det har pratats om att de är flitigast i den grenen i elitserien. Något som klubbdirektören Mike Helber noterat från läktarplats:

– Jag har inga bevis på att vi är det lag som täcker flest skott. Men vi täcker otroligt mycket skott och i de matcherna som vi gör det vinner vi, säger Helber.

ARTIKELN HANDLAR OM