Jämtin mörkar sin nya skada

Locket på från Linköping

1 av 2 | Foto: Foto: SCANPIX
Vill inte berätta Andreas Jämtin ser ut att bli borta från spel en längre tid. Exakt vad det är som håller honom borta från planen vill varken klubben eller Jämtin själv berätta.
HOCKEY

Linköping kan tvingas klara sig utan stjärnan Andreas Jämtin, 27, en längre tid.

Både Jämtin och lagledningen mörkar hur allvarlig skadan är.

– Det är onödigt att snacka om skador i tidningen. Det ger inte mig någon fördel, säger Jämtin.

Andreas Jämtin gör sin bästa säsong i karriären och har slagit igenom på allvar i Tre Kronor. Men forwarden har haft otur med skador. Först baksidan av låret, sedan en handledsfraktur och för en vecka sedan trampade han på en medspelares klubba under träning och vred till ena knät.

”Inte korsbandet”

Jämtin berättade direkt efter smällen att det handlade om ryggskott, men ändrade sedan till att korsbandet i knät var uttänjt. Men nu är det locket på från Linköpingslägret.

– Det är inte korsbandet i alla fall, så mycket kan jag säga. Han har ont i de nedre regionerna, säger tränaren Hans Särkijärvi.

– Andreas önskemål är att själv berätta om sin situation och det respekterar jag. Det finns en medicinsk diagnos, men den får han berätta om själv, säger LHC:s läkare Iannis Magounakis.

När kan han vara tillbaka?

– Det vågar jag inte säga. Han har en ledbandsskada och konvalescenstiden är allmänt sett två till fyra veckor. Men hur det är i Andreas fall svarar jag inte på.

Svårbedömt

Andreas Jämtin själv är inte speciellt sugen på att prata om sin skada.

– Det är lite svårbedömt. Det är ungefär som när man är förkyld, det är svårt att säga exakt när man blir frisk. Men jag kan inte svara på när jag kan spela igen, säger han.

Hans Särkijärvi har till att börja med räknat bort Jämtin fram till landslagsuppehållet.

”Ska till ett mirakel”

– Det ska till ett mirakel om han ska komma tillbaka tidigare. Det är för tidigt att prata om när han är tillbaka, men vi hoppas efter landslaguppehållet.

ARTIKELN HANDLAR OM