Andersson anmäld efter knätacklingen

Men Hedman går fri

HOCKEY

Linköping får klara sig utan Johan Andersson i lördagens match mot AIK.

26-åringen riskerar också en längre avstängning då han anmälts till Disciplinnämnden för sin knätackling mot Djurgårdens Nils Ekman.

Något som LHC-spelaren uppskattar.

– Det är bra att de kollar upp det, säger han.

Nils Ekman fick en stor blödning i knäet och ska nu magnetröntgas efter gårdagens smäll. Nu straffas Linköpings Johan Andersson för knätacklingen.

”Har rapporterat till mig”

– Domarna tog beslut efter matchen att det blir matchstraff och rapport till Disciplinnämnden, säger domarchefen Mikael Ahlström.

Anderssons utvisning uppgraderas därmed och han missar nu lördagens match mot AIK. Disciplinnämnden ska dessutom utreda ärendet och ytterligare avstängning är aktuellt.

– Domarna tittade på sekvensen igen och gick igenom den efter matchen. Därefter har de rapporterat till mig. Nu blir det en match först och sedan får Disciplinnämnden titta på det.

Inte överraskad

När Sportbladet talar med Johan Andersson har han precis fått reda på det.

– Men jag förmodade att de skulle kolla på det. Jag tycker att det är bra att de kollar upp det, och kommer acceptera det straffet jag får, säger han.

Hur upplevde du situationen?

– Jag kommer i lite för hög fart. Sen hoppar han på insidan av mig och träffar rakt på knäet. Jag känner inte att jag sträcker ut något ben eller liknanade. Det blev en rejäl smäll helt enkelt.

Andersson bad Ekman om ursäkt redan under matchen.

– Jag bytte om och knackade sedan på hos Djurgården för att prata med honom, och ville självklart veta hur det var med honom. Jag pratade med honom och sa att jag är ledsen över det som hände och bad om ursäkt och hoppades för allt i världen att han inte var skadad.

Så det är inga hard feelings mellan er?

– Det tror jag inte. Jag känner hinom lite sedan tidigare och vi vet vad som gäller. Det är hårt där ute och ibland kommer sånt här.

Ekmans skada lindrig

Ekman fick i dag positiva besked. Djurgården skriver på sin hemsida att magnetröntgen visade att det inte är någon skada på korsbandet, ledbandet eller menisken. Däremot har han en blödning inne i benmärgen till följd av ett ordentligt genomslag.

Ekman inte kommer att spela i morgondagens match mot Timrå.

Hedman friad

Däremot går Modos Anton Hedman fri efter sin smäll mot Rickard Wallin. Färjestads stjärna bröt nyckelbenet och säger själv att ”tacklingen var omöjlig att skydda sig emot”.

– Det är en ren tackling och de bedömer att det är axel mot axel. Jag kan inte annat än hålla med även om det självklart är otroligt tråkigt att han blir skadad.

Hedman kan spela nästa match?

– Ja.

Se tacklingen 20 sekunder in i klippet

ARTIKELN HANDLAR OM