Weinhandl kan bli kvar i Ryssland

LHC har ont om pengar

HOCKEY

Det har varit sagt att Mattias Weinhandl ska tillbaka till Linköping nästa säsong.

Men det är inte säkert att det blir så.

Linköpings ekonomi blöder – och nu kan klubben tvingas hyra ut superstjärnan i ytterligare en säsong.

– Vi måste hitta extraordinära intäkter, säger klubbdirektören Mike Helber.

Foto: Bildbyrån

Mattias Weinhandl är inne på sin tredje säsong i Ryssland. Under varje säsong har han varit uthyrd från Linköping, där han har ett långtidskontrakt som går ut 2015.

Inför den här säsongen sades det att det här var Weinhandls, som ligger fyra i KHL:s poängliga, sista säsong som uthyrd.

”Folk verkar inte förstå”

Men nu verkar det som att det kan bli fler säsonger i Ryssland. 30-åringen har själv öppnat för en fortsättning, och nu medger Linköpings klubbdirektör Mike Helber att det kan bli så.

– Folk verkar inte riktigt förstå, men vi måste även fortsättningsvis hitta extraordinära intäkter. Vi kan inte blunda för verkligheten, säger han till Östgötacorrespondenten.

Hög hyra

Den stora anledningen till Linköpings stora behov av pengar är den höga hyran av Cloetta Center. Klubben betalar över 20 miljoner kronor till Linköpings kommun. I höstas, inför valet, öppnade politikerna för en sänkning, men det har än så länge inte hänt något.

– Vi har diskuterat. Mer än så är det inte, säger Helber till Corren.

Även Tony Mårtensson, som precis som Weinhandl spelar i SKA St. Petersburg, kan bli uthyrd även nästa år. Han har option på ytterligare en säsong i SKA.

ARTIKELN HANDLAR OM