Glöm duellen mellan "superparen"

Här är kampen som kan avgöra serien

HOCKEY

Glöm kampen mellan Hlavac/Hlinka och Lindström/Lehtonen.

Kampen den här serien handlar om är Andreas Jämtin mot Jimmie Ericsson.

Det är de som bär sina lag – och kan komma att avgöra serien.

Inför den här kvartsfinalserien handlade en stor del av förhandssnacket om matchen mellan Skellefteås stjärnduo Mikko Lehtonen/Joakim Lindström och Linköpings dito Jaroslav Hlinka/Jan Hlavac.

Men allt eftersom matcherna har gått har det istället mer och mer börjat handla om en annan intern kamp. Den mellan Linköpings Andreas Jämtin och Skellefteås Jimmie Ericsson.

Älskar matcherna

Att Jämtin älskar matcher som de som har blivit i denna serie vet vi sedan tidigare. Det riktigt strålar om nummer 91 som åker fram som en ilsken duracellkanin som tacklar allt som går att tackla,

Dessutom retar han gallfeber på Skellefteå-spelarna då han är som en riktig "pain in the ass" för målvakten Andreas Hadelöv.

Hans motsvarighet i Skellefteå är Jimmie Ericsson. I kväll höll han nästan på att på egen hand avgöra matchen, då han vid Skellefteås första mål såg till så att Fredrik Norrena inte såg en skymt av Tim Erixons skott, och några minuter senare krigade han fram pucken som Erik Forssell till slut lyckades sätta.

Elitseriens MVP

Ericsson bär till stor del Skellefteå, och frågan är om han någonsin varit bättre än han är just nu. Han gör i stort sett allting rätt, och enligt mig är han tillsammans med AIK:s Viktor Fasth och Luleås Anders Nilsson slutspelets MVP just nu.

Kampen Lindström/Lehtonen–Hlavac/Hlinka då? Den leder Linköping. Skellefteås superduo har stundtals varit ganska tam, och vi har fått bevis på varför ingen av dem lyckats slå sig in i NHL.

Linköpings duo har varit desto bättre, och i kväll avgjorde ju Hlavac.

För övrigt så verkar det som att Skellefteås ungtuppar börjat lära sig vad som krävs för att vinna i slutspel

I dag fick vi se ett nytt Skellefteå AIK. Ett Skellefteå som tog den där extra tacklingen. Och framför allt: Ett Skelellefteå som spelade grisigt, stod upp för sin målvakt och tog striden framför mål.

Fortsätter de som de gjorde i dag, trots förlusten, kan det bära riktigt långt.

Till sist: Jag älskar verkligen den här serien. Den innehåller allt som en bra slutspelsserie ska ha. Jämna matcher, snygga mål, massor med tacklingar.

Det kan bli en klassiker, och kan sluta precis hur som helst.

ARTIKELN HANDLAR OM