Grefve: Norrena spikar igen nästa match

Kommer höja sig efter kvällens dundertabbe

HOCKEY

Tror ni att Fredrik Norrena kommer knäckas av sin tabbe i kväll?

Tänk om.

Norrena kommer bara bli bättre av det här.

Nästa match kommer han att spika igen.

Fredrik Norrenas tabbe vid Yared Hagos 2–0-mål var bland det värsta man har sett i elitserien. Åtminstone i en sådan här viktig match.

Jag kan på rak arm bara komma på en liknande tavla, när Andreas Hadelöv släppte in Niklas Anderssons lyftning från egen zon i en ödesmatch i en av elitseriens sista matcher för tre säsonger sedan.

Just Norrenas tabbe är ju det som rubrikerna handlar om i kväll, och det kommer förmodligen vara det i morgon också.

En tävlingsmänniska

Det finns kanske människor ute i Sverige som tror att Norrena kommer att sänkas av det. Som tror att Norrena kanske kommer ligga sömnlös och fundera över tavlan, och som tror att Norrena kanske kommer påverkas negativt över det här i resten av serien.

Men det tror inte jag. Jag tror att det blir tvärtom, att Norrena kommer gå stärkt ur det här.

Norrena är en tävlingsmänniska som har få motsvarigheter i landet. Han är tjurigare än de flesta, och när han i morgon kommer att läsa rubrikerna i tidningarna kommer han nog tänka något i stil med "jag ska visa de jävlarna."

Liknande läge i fjol

Jag börjar tänka på det som hände i fjolårets slutspel. Norrena sänkte då i den andra kvartsfinalen Frölundas Jens Karlsson med klubbhandsken. Norrena stängdes av i tre matcher.

Men var han knäckt av all kritik han fick när han kom tillbaka? Inte alls. Han storspelade, räddade i de två kommande matcherna 29 respektive 35 skott och tog Linköping till semifinal.

Norrena visade redan i kväll, efter tavlan, att han inte påverkades. Det kommer vara likadant i övermorgon. Då kommer Norrena spika igen.

Jag var tveksam till Skellefteå i början av den här kvartsfinalserien. Men nu när de har lärt sig spela slutspelshockey växer de bara i mina ögon. Fortsätter de så här är de helt klart en guldkandidat. Åtminstone om de får igång sitt power play-spel. Just nu är det det enda som saknas.