LHC föll direkt med Lückner i båset

”Jag själv måste ta på mig lite grann”

HOCKEY

Lückner-effekten lyste med sin frånvaro.

LHC nollades av AIK och åkte på en ny tung förlust i bottenstriden.

– Jag själv måste ta på mig lite grann, säger Lückner efter 3–0-förlusten.

Nye LHC-tränaren Harald Lückner kom knappast till dukat bord. Efter att inte ens genomfört ett ordentligt träningspass med sitt nya lag startade han matchen mot AIK med samma formationer som sparkade tränaren Hans Särkijärvi formerade under lagets senaste träning.

– Vi har varit lite petiga runt egen blå och inte fått ut puckarna. Farten kan upp lite till, sa Harald Lückner till Canal plus efter första perioden.

– Det är klart att det är en skillnad att ha en ny röst i båset. Men det är som det är. Vi har fortfarande de assisterande tränarna kvar, så det är ganska lika ändå, sa forwarden Pär Arlbrandt.

Lückner anklagade sig själv

Efter den mållösa första perioden rasade Linköping ihop fullständigt i andra perioden och förlorade skotten med 16–4. På bara 2.33 gick AIK fram till en 3–0-ledning.

Jonas Liwing sköt 1–0 för AIK när målvakten Fredrik Norrena simmade på isen, Richard Gynge stötte in 2–0 på Robert Roséns fina passning från bakom målet, och Daniel Bång satte 3–0 efter att Michael Holmqvist dragit på sig en onödig utvisning i anfallszonen.

– Vi förlorade matchen på tre minuter i andra perioden där jag själv måste ta på mig lite grann. I allsvenskan har vi power break efter tio minuter, här var det visst power break efter tretton. Det hade inte jag klart för mig. Det är klart att efter 2–0 skulle jag ha tagit timeout och det får jag ta på mig, säger Harald Lückner till Canal plus.

”Jättebra stämning”

– Samtidigt hade AIK en riktigt bra period där de var hetare och vann andrapuckarna. Vi hade inte det tålamod som vi har pratat om. Det var alldeles för enkla mål där de spelade på inåkande spelare och det håller inte på den här nivån.

Lückner såg dock en ljusning:

– Vi har en jättebra stämning och bra go i laget.

I tredje perioden försökte LHC forcera, men Viktor Fasth var omutlig och räddade samtliga 23 skott i matchen.

AIK fick revansch för förlusten i Cloetta Center för fem dagar sedan.

– Vi gör en felfri match i dag och krigar ner dem över 60 minuter. Vi ville ta fajten och var med från start, säger Viktor Fasth till Canal plus.

FAKTA

AIK–Linköping 3–0 (0–0, 3–0, 0–0)

Andra perioden: 1–0 (8.35) Jonas Liwing (Kent Mcdonell, Johannes Salmonsson), 2–0 (10.04) Richard Gynge (Robert Rosén, Oscar Steen), 3–0 (11.08) Daniel Bång (Robert Rosén, Richard Gynge) spel fem mot fyra.

Skott: 33–23 (7–8, 16–4, 10–11).

Utv, AIK: 4x2. Linköping: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 4 018.