Jämtin fick matchstraff

Brottade ner AIK-are när LHC föll

Foto: SCANPIX
HOCKEY

2.33 kvar och underläge 0–3.

Då brast det för Andreas Jämtin – som tog ut sin frustration på AIK:s Stefan Johansson.

Jämtin fick matchstraff för överfallet och buades ut av sin förra hemmapublik.

– Det är klart att det är frustration, säger nya LHC-tränaren Harald Lückner.

Linköping hade ingen lyckad kväll på Hovet och föll med 3–0. Vid en situation i AIK:s zon med bara 2.33 kvar av matchen rann bägaren över för Andreas Jämtin, som visade varför han är elitseriens mest utvisade genom tiderna.

Buades ut

Jämtin tog sats och tacklade Stefan Johansson som var på väg att spela ifrån sig pucken. Johansson såg ut att sätta upp klubban högt efter att han hade spelat iväg pucken och Jämtin blev rosenrasande. Först slashade han AIK-backen innan han brottade ner honom med ett nacksving.

LHC-forwarden bestraffades med game misconduct för slashing och buropen ekade från publiken på Hovet när Jämtin åkte av isen. Det återstår att se om han har ytterligare avstängning att vänta.

– Jag såg det på bilderna och det är klart att det är frustration, säger nye LHC-tränaren Harald Lückner som tränade Jämtin redan i Färjestads J20-lag 1999/2000.

Är det okej att göra så?

– Jag har själv spelat hockey och ibland har man adrenalin som pumpar, då kanske man inte gör vad som är tänkt. Men slashingen var väl ingen jättesmäll om man ska vara ärlig. Men det var en slashing, det var det.

Fotnot: Jämtin har AIK som moderklubb och spelade senast för laget 2002/03 i allsvenskan.