”Jag har inget mer att bevisa”

Lückner fick sparken från Mora – nu ska han rädda krislaget Linköping

Foto: SCANPIX
Harald Lückner.
HOCKEY

Harald Lückner, 54, ska rädda krislaget Linköping från kvalserien.

Men han ser det inte som en chans till revansch efter att ha fått sparken från Mora.

– Jag har inget mer att bevisa, säger han till DT.

Det går fort i hockey – fråga bara Harald Lückner.

15 december: Efter fyra raka förluster och fritt fall i tabellen beslutar allsvenska Mora att sparka tränaren Harald Lückner.

9 januari: Linköping, näst sist i elitserien, väljer att sparka tränaren Hans Särkijärvi och plocka in Harald Lückner.

– Jag ser det här som en härlig utmaning. Det kommer att bli tufft, men en rolig krydda på säsongen, säger Lückner i en lång intervju med Dalarnas Tidningar.

”Önskat ett värdigare slut”

54-årige Lückner, som så sent som 2007 vann SM-guld med Modo, har aldrig sparkats från ett tränaruppdrag. Nu ger han sin syn på det som hände i Mora – och passar på att dela ut en känga till ledningen med nye klubbdirektören Peter Hermodsson i spetsen.

– Man hade önskat sig ett värdigare slut. Jag hade ju ändå varit 5,5 år i klubben och det hade kunnat ske på ett värdigare sätt. Så här skulle det aldrig ha gått till om Janne Simons eller Johan Sares varit klubbdirektör, säger Lückner till DT.

– Jag hade i alla fall önskat att jag fått chansen att försvara mig, att jag kunde ha fått lägga korten på bordet. Men de ville ha en syndabock och då gjorde de så här.

”Ser potential”

På frågan om han ser uppdraget i Linköping som en chans till revansch svarar Lückner:

– Nej, det gör jag inte. Jag har elva år i elitserien och har inget mer att bevisa, så jag ser absolut inte det här som någon revansch.

I går kastades Lückner rakt in i hetluften med en blytung 3–0-förlust borta mot AIK. Men han är inte orolig.

– I Linköping finns ett härligt ledarteam med en bra vd och bra sportchef. Jag ser en stor potential i det här laget och hade jag inte trott det, skulle jag aldrig ha hoppat på det här, säger Lückner till DT.