Mardrömsmotståndaren väntar för krislaget LHC

”Men jag tror vi har goda chanser”

HOCKEY

LINKÖPING. Linköpings kräftgång fortsätter.

Nu väntar mardrömsmotståndaren.

– Skellefteå är ett bra lag, men jag tror vi har goda chanser, säger LHC-forwarden Pontus Petterström, 29.

Sedan Kimmo Koskenkorva avgjorde den sjunde kvartsfinalen säsongen 2008/09 har LHC haft vissa problem med Skellefteå. Förra säsongen tog Linköping fem av 15 möjliga poäng mot västerbottningarna. När sedan lagen möttes i kvartsfinal vann Skellefteå återigen med 4-3 i matcher.

– Skellefteå är ett bra lag med många duktiga spelare. Det blir tufft, men jag tror vi har goda chanser, säger LHC:s Pontus Petterström, som har spelat sex säsonger i Skellefteå.

Vad betyder det att ni har minusstatistik på Skellefteå de senaste åren?

– Jag vet inte. I kvartsfinalerna har det ändå gått till sju matcher, så det har varit otroligt tajt. Jag vet inte, jag tror inte man tänker så mycket på det. Det är nog mer ni journalister som har koll på sånt, säger Petterström.

Tvåan mot nästjumbon

Den här säsongen har lagen mötts tre gånger och alla gånger har bortalaget vunnit. Något som kanske talar för LHC inför kvällens match i Skellefteå Kraft Arena.

– Känslan är att vi har gjort många bra matcher i Skellefteå. Där har vi vunnit en hel del matcher. På hemmaplan har vi däremot haft det svårare, säger Petterström, som medger att självförtroendet i laget inte är på topp efter förlusten mot AIK i tisdags.

– Självförtroendet är alltid bättre när man vinner än att förlorar, men jag tycker trots allt vi har gott mod i truppen. Situationen är som den är och det är bara vi som kan göra något åt den, säger Pontus Petterström.

Skellefteå ligger tvåa i tabellen, medan LHC ligger näst sist och nu har klubben satt en upp ny målsättning.

– När säsongen började pratade vi om andra grejer, men viktigast för oss nu är att säkerhetsställa kontraktet till nästa år. Blir det bättre än så är det jättepositivt för oss, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber.

FAKTA

LHC vs Skellefteå de senaste säsongerna:

20008/09: Linköping vinner alla fem matcher mot Skellefteå i grundserien, men i kvartsfinalen tar det stopp för favorittippade LHC. Västerbottningarna går vidare efter 4-3 i matcher.

2009/10: Lagen vinner två matcher var i grundserien. Det femte mötet lagen emellan slutar oavgjort.

2010/11: Linköping tar fem av 15 möjliga poäng mot Skellefteå i grundserien. Återigen ställs lagen mot varandra i kvartsfinal och än en gång vinner Skellefteå med 4-3 i matcher.

2011/12: Den här säsongen har lagen mötts tre gånger och samtliga har slutat med bortasegrar. Två vinster för Skellefteå och en för LHC.