Vill inte värva – trots krisen

Andra raka förlusten för Lückner: ”En tuff situation”

Foto: Foto: Pic-Agency
fortsatt tungt Tanken var att laget skulle lyfta sig med en ny röst i båset. Men i stället har det blivit två raka förluster för Harald Lückner sedan han tog över som tränare i Linköping.
HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Trots krisen var det över en månad sedan Linköping förlorade två matcher i rad.

Nu har det hänt igen – i nye tränaren Harald Lückners två första matcher.

– Det är klart att det varit bättre om vi hade tagit sex poäng, säger Lückner.

Harald Lückner har fått allt annat än en drömstart i Linköpings bås. 0–3 mot AIK i premiärmatchen följdes av 1–3 mot Skellefteå i går.

Resultatmässigt är det sämre än den sista månaden under Hans Särkijärvis ledning och spelmässigt har det sett fortsatt håglöst ut.

– Vi är i en tuff situation. Hade vi och Skellefteå bytt tabellplacering så tror jag att vi hade vunnit. Det sitter mycket mellan öronen, säger Harald Lückner.

Hur är din känsla efter två matcher?

– Det är klart att det varit bättre om vi hade tagit sex poäng. Det måste jag väl erkänna. Men samtidigt är de facto att vi gjort för lite mål för att vinna. Det står att vi sköt två skott i den andra perioden. Det visar att vi inte är där vi ska vara.

Kan värva nytt

Vad känner du att ni behöver jobba med och förändra till nästa match?

– Det på måndag (Modo, hemma) och då hinner man fundera lite på det. Det är ingenting jag kan säga exakt. Det är klart att jag har en idé hur jag vill ha det, men den vill jag inte gå ut med. Det är ändå spelarna som ska göra det.

Samtidigt kan nyförvärv vara på ingång till krislaget innan fönstret för övergångar stänger den 31 januari.

– Alldeles för tidigt att säga om det blir och i så fall vad det blir. Men ligger du elva i elitserien är det viktigt att vända på varje sten, sade sportchefen Johan Hemlin till corren.se tidigare under veckan.

”Finns ingen frälsare”

Harald Lückner:

– Det finns ingen frälsare som kommer och hjälper oss, utan det är den här gruppen som ska göra det. Men det får du fråga Hemlin om.

Sportbladet har sökt Johan Hemlin.

FAKTA

LÜCKNERS TUNGA INLEDNING I LHC

AIK (b) 0–3

Kommentar: Linköping rasade ihop i den andra perioden där AIK vann skotten med 16-4 och gick från 0-0 till 3-0 inom loppet av 2.33. Lückner medgav i efterhand att han missade att ta timeout efter AIK:s andra mål eftersom han felaktigt inväntade ett power break, då dessa infaller tre minuter senare i elitserien jämfört med hockeyallsvenskan.

Skellefteå (b) 1–3

Kommentar: Christian Engstrand fick chansen i målet i stället för Fredrik Norrena. Men efter 6.25 av den andra perioden kapitulerade han efter att Anders Söderberg lirkat in 3-0 till Skellefteå. Liksom mot AIK var det den svaga mitt­perioden som fällde Linköping.

Sammanställing: Nils-Petter Dufva