LHC nära slutspel tack vare Energikedjan

Och nu hyllas trion: ’Har helt klart gått in och lyft oss’

HOCKEY

LINKÖPING. Linköping har tagit elva poäng på fem matcher och är på allvar med i racet om en slutspelsplats.

Då hyllas LHC:s ”energikedja” av lagkamraterna – och förbundskaptenen Pär Mårts.

– De har helt klart gått in och lyft oss, säger LHC-forwarden Pär Arlbrandt.

Foto: Foto: SCANPIX
succé Robin Figren har tillsammans med Sebastian Karlsson och Pontus Petterström fått fart på Linköping i de senaste matcherna.

Linköping hade två förluster på rad och var på väg att halka efter i tabellen. Då valde Harald Lückner att göra om i formationerna inför bortamatchen mot Skellefteå. Bland annat satte han ihop Robin Figren, Sebastian Karlsson och Pontus Petterström. Ett genidrag skulle det visa sig. Sedan dess har LHC tagit elva av 18 möjliga poäng och har 23–13 i målskillnad. Mycket tack vare tredjekedjan, eller ”energikedjan” som tränaren Harald Lückner kallar den.

– De har helt klart gått in och lyft oss. De spelar med riktigt bra energi och jobbar stenhårt, säger Pär Arlbrandt.

”Har fått bra flyt”

Innan Figren, Karlsson och Petterström sattes ihop hade alla tre haft problem med poängproduktionen. Pontus Petterström hade till exempel noterats för ett mål och en assist på 35 matcher. I den nykomponerade kedjan har han gjort fem poäng på sex matcher.

– Vi har fått bra flyt. Samtidigt tycker jag vi har jobbat hårt och förtjänat det. Men helt klart studsar det med oss nu, säger Pontus Petterström efter sina två mål mot Timrå.

I sjuke Sebastian Karlssons frånvaro fick Erik Lindhagen vikariera som center i går. Han visade vägen direkt när han vann en närkamp i anfallszon och pucken gick fram till Pontus Petterström som satte 1–0.

– I fem, sex matcher har de varit vår bästa kedja och de har betytt oerhört mycket för oss. Kul att få spela med dem och bidra lite, säger Erik Lindhagen.

”De gör mycket nytta”

Förbundskaptenen Pär Mårts har sett LHC:s två senaste matcher live och gillar lagets tredjekedja.

– LHC har två femmor som är mer spelförande. Men med tanke på Linköpings situation är det kanske lättare att spela som tredjekedjan. De går mer på hårt jobb, river och sliter och har bra fart på skridskorna. De gör mycket nytta för laget, säger han.